Comença la vacunació per a farmacèutics i altres col·lectius essencials

Categories General

Avui ha començat a tot Catalunya la vacunació de 31.780 professionals farmacèutics i auxiliars de farmàcia. En aquest tram del pla de vacunació, també s’inclou col·lectius essencials com funcionaris de presons, bombers, policies i personal de protecció civil o emergències. La campanya es desenvolupa a 37 punts que requereixen cita prèvia.

A Martorell, el punt de vacunació habilitat és la Biblioteca Martorell. Els professionals d’aquests sectors essencials que resideixen a la població i rodalies, reben una cita del CATSalut al telèfon mòbil. La vacuna que s’administra, AstraZeneca, només poden rebre-la persones d’entre 18 i 55 anys, segons confirma la coordinadora de les farmàcies l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Martorell-Rural, Pilar de Dios.

Pilar de Dios, coordinadora farmàcies ABS Martorell-Rural

La vacuna d’AstraZeneca se suma a les altres dues disponibles, però amb una fórmula diferent. Està dissenyada amb un virus debilitat i no amb ARN missatger com les altres dues. Malgrat que l’objectiu és el mateix: que el cos generi immunitat. El que sí que comparteixen les tres és que en calen dues dosis per ser efectives. De gairebé el 95% Pfizer i Moderna i del 60% AstraZeneca.

Salut també va rebre dilluns 64.530 dosis de la vacuna de Pfizer i aquesta setmana arribaran 17.100 dosis de Moderna, de manera que aquesta setmana Catalunya podrà administrar tres tipus de vacuna autoritzats. Així, aquesta setmana es reprendrà l’administració de primeres dosis a Catalunya amb 26.000 nous vacunats: 15.000 de la vacuna de Pfizer i 11.000 de la de Moderna, després de dues setmanes centrades en la vacunació de segones dosis.

Font: Comença la vacunació per a farmacèutics i altres col·lectius essencials