Les restriccions per la pandèmia redueixen el número d’usuaris a l’Aula d’Estudis

Categories General

L’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell ha registrat 473 usuaris entre l’11 de gener i el 7 de febrer d’enguany. Aquesta xifra, que només comptabilitza els estudiants que en fan ús fora de l’horari d’obertura habitual de l’equipament, suposa un descens respecte els 1.118 de l’any passat. La reducció d’hores del servei, la limitació de l’aforament i el tancament perimetral municipal n’han estat les causes.

L’ús de l’Aula, que proporciona als estudiants un ambient tranquil i relaxat per preparar exàmens i treballs, s’ha vist molt condicionat per les restriccions de la pandèmia. El servei ha reduït 87,5 hores el seu funcionament, que habitualment es perllonga de 20.30h -hora de tancament de l’equipament- a 23.00h, però que en aquesta oportunitat ha finalitzat a les 20.30h.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell, argumenta el principal motiu per a que s’hagin reduït les visites en aquesta nova edició:

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

També hi ha influït “el confinament municipal. Moltes persones de municipis veïns que venien a la nostra Aula aquest cop no han pogut”. I finalment, “la reducció de l’aforament al 50%. Només hem pogut habilitar la meitat dels seients, som equipament cultural”. Tot i així, diu que “estem satisfetes per haver pogut tornar a prestar el servei, i segures que quan tot això passi, el nombre d’estudiants tornarà a pujar”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Més usuaris en cap de setmana

El servei ha funcionat 28 dies seguits i ha experimentat un canvi de tendència: menys visitants a principis de setmana -només 40 amb la suma dels quatre dilluns- i més en cap de setmana -127 només els diumenges-.

Parera parla de “canvis d’hàbits amb la pandèmia. Els caps de setmana la gent no ha pogut marxar del municipi i l’oci i moltes botigues estaven tancades, i potser els usuaris s’han dedicat més a estudiar que no pas a fer-ho entre setmana, quan podien fer altres coses”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Si tot va bé la propera edició de l’Aula d’Estudis serà de mitjans de maig a mitjans de juny de 2021, amb dates encara pendents de concretar.

Font: Les restriccions per la pandèmia redueixen el número d’usuaris a l’Aula d’Estudis