Comencen els tallers d’escriptura creativa per a adults i joves

Categories General

Aquest dimecres s’inicia ‘La creativitat al paper’, un dels dos tallers d’escriptura que la Biblioteca Martorell i la Fundació Francesc Pujols posen en marxa aquesta tardor. El curs, impartit per l’escriptor Martí García, es farà fins al 15 de desembre a la Torre de les Hores en vuit sessions els dimecres, de 19.00 a 20.30h. Les places estan exhaurides.

Els alumnes podran aprendre els diferents conceptes de la creativitat, així com també els sentits com a font d’inspiració i creació. A més, es treballaran els diferents tipus de narradors i l’expressió i gestió emocional de l’escriptor i dels personatges, sense deixar de banda les principals figures retòriques i literàries que hi podem fer ús a l’hora de escriure.

La tècnica de la Biblioteca, Josefina Canals, avança que “el taller està adreçat a tots aquells adults que ja estiguin escrivint històries o es vulguin iniciar en el món de l’escriptura”.

També “es treballarà l’escriptura automàtica, els seus avantatges i les diferents dinàmiques personals que neixen a partir del fet d’escriure cada dia una mica”.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Martorell

Una de les disciplines artístiques que es treballaran dins del taller seran els microrelats, una de les categories del Premi Vila de Martorell, “però que sembla que als participants encara no els queda clar quines són les bases”, esmenta. Finalment, el taller clourà amb una mena de Jocs Florals, on tots els participants podran compartir els seus escrits.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Martorell

El segon taller que s’impulsarà és ‘Fes arribar la teva veu al món’, sessions d’escriptura enfocades als joves d’entre 5è de Primària i 2n de Batxillerat. Aquest taller es desenvoluparà a la mateixa Biblioteca, el 27 d’octubre i els dies 3, 10 i 17 de novembre, de 17.30h a 19.00h. En aquest cas, el curs serà impartit per Roger Coch i encara hi ha places lliures.

Els inscrits aprendran d’on surten les idees per escriure bones històries i practicaran l’observació atenta. “Es capbussaran en el món dels records i donaran forma a altres mons possibles a través de la imaginació. Farem parlar els personatges i prepararem el terreny per a un bon text”, avança Canals.

Tots els interessats poden inscriure’s a la mateixa Biblioteca de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00h, i de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.30h.

Font: Comencen els tallers d’escriptura creativa per a adults i joves