Comerços d’alimentació locals faciliten la compra activant comandes per telèfon i WhatsApp

Categories General

Catorze comerços d’alimentació de Martorell faciliten les compres als clients a través de comandes per telèfon i WhatsApp per reduir el risc de contagi del coronavirus. Els establiments preparen la comanda perquè el client la reculli a la botiga sense esperes ni cues quan estigui a punt. El comerç local  també ofereix la plataforma APROP Martorell  amb una vintena de botigues adherides on comprar online amb entregues a domicili.

La proposta vol “evitar les cues de persones a les botigues o al seu exterior i agilitzar el procés de compra”, segons explica la regidora de Comerç de l’Ajuntament, Rosa Cadenas. Recomana als consumidors “que facin l’encàrrec, el recullin, paguin amb tarja o mòbil per evitar tocar diners, i se’n tornin a casa ràpidament”, ja que “hem de comprar de pressa, anar i tornar ràpid. No estem sortint a passejar ni a aturar-nos a parlar amb qui ens trobem pel carrer”.

Comerços que hi participen

-Ca l’Eva (Mercat Municipal. Pollastre, conill, embotits d’aviram i productes sense gluten i sense lactosa). Telèfon o WhatsApp: 609 31 68 44.

-Fruites i Verdures Serrano (Mercat Municipal). Telèfon o WhatsApp: 637 40 72 55.

–Xarcuteria Serra (Mercat Municipal). Telèfon o WhatsApp: 689 09 81 73.

–Peixateria Patzig (Mercat Municipal). Telèfon o WhatsApp: 685 86 99 90.

–Polleria Inés (Mercat Municipal. Aviram, conill i derivats). Telèfon: 93 776 97 34.

–Xarcuteria Cándido (Mercat Municipal. Embotits ibèrics, pollastre i porc. Productes sense gluten ni lactosa). Telèfon o WhatsApp: 657 71 63 31.

–Forn de pa Mora (Mercat Municipal. Pa, brioxeria, farina, pastes i pastissos). Telèfon: 93 774 54 37.

–Xarcuteria i Bacallaneria Moreno (Mercat Municipal). Telèfon 93 776 59 85.

–La mandarina Marimon (Suma Supermercat). Encàrrecs i entrega a domicili, amb transport gratuït. Telèfon 93 775 35 21 i WhatsApp 687 41 82 34.

–Xarcuteria Va de Glà (Pernil de Glà, formatges i productes gourmet. Recollida en botiga i entrega a domicili de dilluns a dissabte de 09:00 a 14.00h). WhatsApp 609 47 60 78 o 629 72 80 38.

–Bio Bio (productes dietètics). Recollida a botiga i entrega a domicili (amb cost afegit). Telèfon 93 773 50 06.

–Pastisseria Grau (Pastissos, dolços, pa, mones…). Telèfon o WhatsApp 686 29 82 69.

–Panaderia Nerea (Pa, pastes). Entrega a domicili. Telèfon o WhatsApp 665 94 36 97.

–Forn Cal Xic (Pa, pastes, coca). Telèfon 93 775 01 32.

–Peixateria Anna (Recollida en cotxe davant de la botiga). Telèfon 93 774 09 72.

Cadenas ha destacat la resposta positiva dels comerciants, i ha recordat que la relació d’establiments pot augmentar i que es podran consultar al web i xarxes socials del Molí Empresa , així com a les xarxes de l’Ajuntament.

Al mateix temps, ha fet un missatge de confiança a la ciutadania: “No s’acabarà el menjar i per això no hem de comprar més del que necessitem, simplement hem de ser previsors”. Ens en sortirem i ho farem molt bé. Només cal tenir paciència, calma, tranquil·litat i quedar-nos a casa”.

Mercats ambulants

La regidora ha anunciat que aquest proper dissabte 16 de maig es repetirà el mercat no sedentari de Buenos Aires i que, amb tota probabilitat, ho farà amb més parades de producte fresc. Cadenas ha remarcat que “les posarem més allunyades per mantenir encara més distància de separació que la semana pasada. Acompanyarem els paradistes per a que s’instal·lin d’una manera més segura i més ordenada”.

A més, ha destacat que el mercat de dissabte passat “va anar bé, va ser una jornada molt tranquil·la i endreçada, per transmetre que no cal patir pel menjar fresc”. Van venir 16 paradistes “que van fer un gran esforç i els ho agraïm moltíssim”. Protecció Civil i els tècnics municipals van ajudar comerciants i clients a seguir els protocols de separació, advertint a la gent “que no es poden apropar els uns als altres, que no poden tocar molts productes i que han d’emportar-se allò que agafen. És complicat, però els paradistes i la gent ho estan entenent”.

El mercat setmanal de La Vila s’ha celebrat aquest matí amb tres parades de producte fresc i tornarà a repetir-se dimecres vinent, de 9.00 a 14.00h, sempre que les directius de la Generalitat vers la prevenció del virus siguin les mateixes.

Font: Comerços d’alimentació locals faciliten la compra activant comandes per telèfon i WhatsApp