Comiats en el darrer Ple Ordinari de la legislatura

Categories General

La legislatura 2019-23 ha tocat a la seva fi després que el passat dilluns se celebrés el darrer Ple Municipal Ordinari. Tres dels 21 regidors no entraran en les noves llistes electorals i, per tant, deixen la política en el proper mandat: Andreu González (JxM) i Antonio Carvajal i Manoli Franco (PSC). Altres regidors que sí que seran a les llistes -tot i que en posicions més baixes-, també van valorar la seva participació política.

Andreu González, Antonio Carvajal i Manoli Franco han tancat una etapa com a regidors. González hi ha estat quatre anys formant part de l’equip de govern, al front de la Regidoria de Cultura, Museus i Patrimoni. Antonio Carvajal posa fí a un període de vuit anys, mentre que Manoli Franco hi ha estat dels darrers quatre, en tots dos casos, com a regidors a l’oposició.

González ja havia format part de les llistes de Junts els anys 2011 i 2015, en posicions més baixes de la llista. A la tercera ocasió ho va aconseguir, i se sentia agraït: “Dono les gràcies a l’alcalde per fer-me confiança. Ha estat una veritable satisfacció representar els martorellencs en aquest mandat”, deia, i va tancar la intervenció amb uns versos de Juan Ramón Jiménez: “Yo me iré y los pájaros seguirán cantando” .

Andreu González (regidor de Cultura, Museus i Patrimoni)

Carvajal va explicar que posava un punt i a part “per motius personals, per dedicar més temps a la família”. Va tenir un emotiu record “per al meu company, confident i amic Lluís Tomás, el ‘culpable’ que jo avui pugui estar explicant aquesta trajectòria”. També va esmentar “als companys de partit i de la resta de grups amb qui ha conviscut” i va concloure que “ha estat un plaer i un orgull representar la meva ciutat i treballar des de l’oposició”.

Antonio Carvajal (regidor del PSC)

“Ho resumiré en una sola paraula: agraïment. Estic molt agraïda de viure aquesta experiència i de compartir-la amb tots vosaltres, els 21”, deia Manoli Franco. També va tenir unes paraules d’agraïment “al nostre estimat Lluís Tomás, qui sempre serà en el nostre cor”. La regidora va destacar que “un cop dins, m’ha sorprès tot i he après molt, moltíssim. Cal treballar per les persones i sempre he posat Martorell per sobre de les sigles”.

Manoli Franco (regidora del PSC)

Els altres 18 regidors que van acabat la legislatura tornaran a formar part de les llistes electorals. En el cas de Junts, repeteixen candidatura 11 dels 12 regidors: Xavier Fonollosa (1); Soledad Rosende (2); Lluís Amat (3); Cristina Dalmau (4); Rosa Cadenas (6); Lluís Sagarra (7); Elisabeth Plaza (8); Gerard Mimó (9); Raquel Sans (10); Albert Fernández (11) i Belén Leiva (16). Al PSC només repetirà Remedios Márquez (2). A Movem Martorell Laura Ruiz serà al número 1, mentre que Xavier Sáez de Cortázar se situarà 6è. A ERC continuaran els dos regidors actuals, tot i que Soulimane Messaoudi encapçalarà la llista (1) i Víctor de León la tancarà (21). A C’s, Juan José Pérez repetirà de número 1, i l’ex socialista i ex regidora no adscrita Pilar Torres s’hi integra com a independent en el sisè lloc.

Així, alguns d’aquests regidors van dirigir unes paraules. Xavi Sáez va avançar que “segur que no seré el portaveu de Movem, tot i que espero que puguem tornar a veure’ns aquí, fet que seria seria un èxit rotund pel partit”. També valorava “l’orgull haver assistit a totes les comissions i juntes i d’arribar a enteses la majoria de vegades durant 4 anys difícils”.

Xavier Sáez de Cortázar (regidor de Movem Martorell)

“Agraeixo a tothom aquests 4 anys. He après molt i hi ha hagut molt bon ambient. Malgrat les diferències que tenim, sempre ens hem tingut respecte”, deia Víctor de León. Tot i tancar la propera llista electoral republicana, va dir “no tancar la porta en un futur a tornar a intentar ser-hi i treballar per Martorell i al servei de la ciutadania”.

Víctor de León (regidor d’ERC)

Pilar Torres -regidora no adscrita des de març, un cop es va donar de baixa del PSC i deixar el grup municipal- va agrair el suport que li han brindat el darrer any els seus ex companys de partit: “En especial als del grup socialista, que m’han ensenyat tot el que jo he anat aprenent en aquest temps. Els estic especialment agraïda per la bona acollida”.

Pilar Torres (regidora no adscrita)

Fonollosa: “Que la bona entesa en aquest mandat continui a la propera legislatura”

L’alcalde Xavier Fonollosa va donar per tancada la legislatura fent balanç dels darrers quatre anys i destacant “la bona entesa que hi ha hagut, i que esperem que continui en la propera legislatura”.

Fonollosa va lloar “la pluralitat política i la bona entesa que ha permès arribar a acords. Al llarg d’aquests quatre anys ho hem fet moltes vegades”. I deia que, com a alcalde, “tots vostès m’ho han posat molt fàcil a l’hora de portar els Plens, ordenar els debats i les intervencions, i els ho agraeixo. Tothom ha exercit amb plenitud i cadascú des de les nostres maneres de veure el poble per a que avanci, entre tots. Entre els 21”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Tot això en un mandat “complex i atropellat” per dos fets: “La mort inesperada del company Lluís Tomás, amb qui sempre vaig tenir una enetsa molt cordial i correcta, i la pandèmia”.

Font: Comiats en el darrer Ple Ordinari de la legislatura