Concentració de rebuig contra la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra

Categories General

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat aquesta tarda concentracions davant tots els ajuntaments de Catalunya, entre ells el de Martorell, en senyal de protesta contra la sentència del Tribunal Suprem que confirma la inhabilitació d’un any i mig al president Torra per desobediència. La sentència es basa en el requeriment de la Junta Electoral Central (JEC) que va ordenar retirar una pancarta del balcó del Palau de la Generalitat a favor de la llibertat dels presos i exiliats polítics.

Carles Montaner, representant de l’ANC de Martorell, ha estat expressat a través d’un manifest “l’estat espanyol no canviarà la seva deriva repressiva: és la seva manera d’afrontar conflictes polítics. Som nosaltres que hem d’entendre d’una vegada que només amb la complicitat de tots i un objectiu estratègic compartit serem capaços de vèncer un mur que a hores d’ara ja està molt debilitat per la lluita de poders, i està a les portes d’un greu conflicte intern que hem de saber aprofitar”.

Carles Montaner, representant ANC Martorell

Per a l’ANC, “les nostres institucions i els partits polítics que les conformen no han sabut trobar encara el camí conjunt i solidari de lluita per culminar l’objectiu tan viu en la nostra societat mobilitzada”. Exigeixen als partits independentistes i a les institucions que “respectin el sentit autèntic de la seva representació política que els atorga el poble per culminar els objectius col·lectius. Aquesta és la veritable dimensió dels lideratges. L’única via possible d’avançar en la resolució del conflicte i assolir l’alliberament nacional és compartir i acordar el camí de futur assumint les pròpies discrepàncies internes”.

El municipalisme català condemna la sentència

L’alcalde Xavier Fonollosa ha fet lectura del manifest de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per rebutjar la sentència. “Els Ajuntaments, com a institucions de referència per a la ciutadania i fonament de la democràcia, som espais de llibertat i pluralisme. Les nostres institucions polítiques, siguin quines siguin, sempre han de preservar la llibertat d’expressió. I no donarem mai suport a aquells que amb processos judicials, persecució d’idees i repressió i censura vulguin canviar els fonaments de la democràcia”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Ara, més que mai, és el moment de la unitat, cívica, social i política, del compromís amb la llibertat i de la defensa dels drets fonamentals de tota societat: la democràcia, el pluralisme i la llibertat d’expressió. Perquè només amb aquests drets podrem esdevenir com a poble, i preservar la nostra dignitat”, ha clos.

Font: Concentració de rebuig contra la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra