Sis òptiques de Martorell ofereixen revisions gratuïtes amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran

Categories General

El proper 1 d’octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran. Per tal de commemorar l’efemèride, diferents centres oftalmològics integrats a la xarxa ‘Bon Veïnatge ‘ de Martorell ofereixen, des d’avui i fins al 2 d’octubre, revisions gratuïtes, principalment per prevenir el glaucoma i la degeneració macular, i descomptes especials per a aquest col·lectiu.

A la campanya hi participen sis centres oftalmològics de la nostra població: Òptica i Ortopèdia Sant Jordi del passeig Catalunya (bloc 3) i de la plaça del Vi (porta nord,1) oferirà revisions visuals de prevenció del glaucoma i la degeneració macular associada a l’edat. Josa Òptics (Dr. Lluís Gaya, 2B) també farà revisions gratuïtes i descomptes de fins al 50% en muntures, incloent segones ulleres de regal. Per als petits de la casa, muntures i vidres amb descompte, i el primer any canvi de vidres gratuït si es trenquen o varia la graduació. A més, prova de lents de contacte d’un mes i 20% descompte en audiòfons.

A BCN Òptics Martorell (Francesc Riera, 10) es poden fer revisions de vista i oïda; ofereixen descomptes de fins al 50% en lents i muntures. També prevenció del glaucoma i la degeneració macular, cataractes i audició. GM Òptics (Joan Maragall, 3) revisen la visió general de franc per a la gent gran revisió amb descomptes en muntures i lents de nova col·lecció. L’Òptica Plans (Francesc Santacana, 22) fa revisions visuals, descomptes del 50% en lents progressives i monofocals d’estoc (segona parella de franc), servei de teràpia visual i control de la pressió intraocular.

La regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau, subratlla que el dispositiu té per objectiu “la prevenció de la visió en les persones més vulnerables. És un programa molt interessant per detectar possibles dificultats. Les òptiques ofereixen avantatges, com descomptes o 2×1, que poden ser un gran benefici per a la gent gran”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

El glaucoma és una malaltia de l’ull que es defineix com una neuropatia òptica o una malaltia del nervi òptic. Una pressió intraocular alta és un important factor de risc per a desenvolupar glaucoma, i un glaucoma sense tractar condueix a un dany irreversible del disc òptic de la retina, amb la seva conseqüent pèrdua del camp de visió, que pot convertir-se en una ceguesa parcial o total.

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE) és una malaltia degenerativa de la zona central de la retina. Està present en un percentatge molt elevat de població major de 65 anys i representa la primera causa de ceguesa a partir dels 50 anys.

Taller telemàtic per aprendre a controlar el dolor

Dijous 1 d’octubre, a les 17.30h, la Farmàcia de Dios i la Xarxa Bon Veïnatge organitzen un taller en línia per aprendre a controlar el dolor i sentir-se millor. Inicialment, la xerrada estava prevista dins el cicle de ‘Gent Gran i Salut’ de 2020, però amb la crisi del coronavirus s’ha hagut de adaptar via telemàtica, apunta Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

Els interessats podran connectar-se a través del link de la plataforma Zoom amb el codi d’accés 2JtsDd (ID de reunió: 985 0841 0696). Per a les persones grans que tinguin dificultats en el maneig de les noves tecnologies, s’habilita un nombre de places limitat als esplais de la gent gran, prèvia reserva al telèfon 93 774 20 77 o al 93 775 32 56. No serà possible assistir sense reserva prèvia.

Font: Sis òptiques de Martorell ofereixen revisions gratuïtes amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran