Doble sessió de donació de sang a Martorell el dimarts i dijous d’aquesta setmana

Categories General

El Banc de Sang farà doble visita a Martorell aquesta setmana per captar donacions. Demà dimarts, 29 de setembre, serà a El Círcol, Centre de Serveis a les Entitats -de 10.00 a 14.00h i de 17.00 a 21.00h-, i dissabte 3 d’octubre a l’Espai Jove.Nord del Centre Cultural, en les mateixes franges horàries. Per a qualsevol de les dues sessions cal fer inscripció prèvia al web.

Per concertar la cita prèvia cal demanar hora i data (en aquest cas, o bé el 29 de setembre o el 3 d’octubre ). Rebut el vistiplau i assignada data i hora, el donant rebrà un formulari d’inscripció -es recomana emplenar-lo a casa, però en cas contrari, se li proporcionarà un bolígraf d’un sol ús abans de l’extracció-. A la cita haurà de rentar-se les mans i dur la mascareta posada. El personal també anirà equipat amb mascaretes i guants.

Pot donar sang tothom qui tingui entre 18 i 70 anys, pesi més de 50 quilos i es trobi bé -també qui hagi passat l’hepatitis abans dels 12 anys; qui aquell dia ja no estigui en dejú; tingui uns índexs de colesterol elevats o prengui algun medicament freqüent-. Les dones poden donar 3 cops l’any -4 els homes-, amb un interval mínim de dos mesos entre donacions. En parla Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

Les donacions a les primeres setmanes de tardor són essencials per incrementar reserves després de la baixada de l’estiu, tenint en compte el context actual i la represa d’intervencions ajornades en el seu moment als hospitals durant l’inici de la pandèmia, per garantir tots els tractaments. La previsió del Banc és que Catalunya necessiti més de 60.000 donacions fins que finalitzi la tardor, el proper 21 de desembre.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

Fins aquesta doble cita, a Martorell ja s’han fet nou campanyes aquest 2020. En total, els martorellencs han fet 795 oferiments, que s’han concretat en 708 donacions de sang i 5 de plasma. En el global de Catalunya, fins al mes d’agost s’havien fet 157.699 donacions, només un 4% menys respecte els mateix període de 2019. Un fet que, pel Banc de Sang, evidencia el gran compromís de la ciutadania en un any amb moltes dificultats de mobilitat i canvi important d’hàbits els darrers 6 mesos.

Font: Doble sessió de donació de sang a Martorell el dimarts i dijous d’aquesta setmana