Concert inaugural del 5è Concurs Palet amb la soprano Sara Bañeras

Categories General

La soprano Sara Bañeras oferirà el concert inaugural del 5è Concurs de Cant Josep Palet, aquest diumenge 20 de març, a les 19.00h, a Cal Nicolau. Bañeras va guanyar l’any passat el primer premi del certamen amb un recital de grans àries d’òpera i cançó. La reserva d’entrades ja es pot fer a través del web entrades.martorell.cat .

La santcugatenca es va iniciar en la música a través del mètode Suzuki de cant i piano, estudiant en el Conservatori Superior de València on va obtenir el Màster d’Òpera l’any 2018. Va continuar formant-se de la mà del tenor Dalmau González i la soprano Ofelia Sala, i ha format part d’importants opera studios com l’Escola d’Òpera de Mirna Lacambra a Sabadell l’any 2015, l’Accademia Rossiniana amb el mestre Zedda el 2016 i el projecte Òpera Jove el 2017.

Sobre el programa que presentarà diumenge a Martorell, Bañeras explica que “serà molt variat, amb òpera francesa, italiana o catalana. Escoltarem obres de Donizetti amb Ana Bolena, La Traviata de Verdi o Els Pirineus de Pedrell”. En el concert l’acompanyarà al piano José Ramón Martín, qui ha treballat amb la Coral Catedralícia de Valencia i de la Reial Basílica de Ntra. Sra. dels Desemparats, entre d’altres.

Sara Bañeras, soprano

Sara Bañeras va alçar-se amb el primer del Concurs de Cant Josep Palet l’any passat, després d’haver-se presentat també l’any 2019. Guanyar li va permetre obtenir una gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España – on serà inclosa durant les properes temporades – l’estrena absoluta d’una obra del compositor Alberto García Demestre o el concert d’aquest diumenge.

“Em fa molta il·lusió actuar a Martorell per tots els bons records que em porta. Desitjo molta sort a tots els concursants, és una experiència molt maca i han de gaudir el moment”. “Agraeixo l’oportunitat a l’organització del concurs per fer possible aquests premis que ens fan créixer com artistes”, comenta.

Sara Bañeras, soprano

Les pròximes setmanes, Bañeras debutarà en el rol de Musetta a l’òpera La Boheme al Palau de la Música Catalana, a través de la companyia privada NovAria Artists, “que sempre ha confiat en mi, i ja he debutat amb ells amb personatges com la Frasquita o la Papagena i també he participant de La Traviata “.

Sara Bañeras, soprano

La jove soprano és, actualment, de gira per tot el territori estatal amb l’obra Papageno & Cia , composada de passatges d’òpera de Mozart i amb molt bona acollida des de fa anys. A més, a finals d’any té pendent una col·laboració amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Font: Concert inaugural del 5è Concurs Palet amb la soprano Sara Bañeras