‘First cow’ al Cineclub, un ‘western’ d’amistat i tendresa masculines

Categories General

First Cow és el llargmetratge que Cinema del Diable projectarà aquest divendres, 18 de març, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. La reserva d’entrades es pot fer a través del web entrades.martorell.cat . El preu és de 3 euros per l’accés general i gratuït per als socis del Cineclub del Diable.

Dirigida per Kelly Reichardt, First Cow (Estats Units, 2019), ens situa a la dècada de 1820, en l’estat d’Oregon, als EEUU. La història se centra en un cookie – interpretat per John Magaro –, un jove cuiner que és contractat per una expedició de caçadors de pells, i en King Lu – Orion Lee –, un misteriós immigrant xinés que fuig d’uns homes que el persegueixen. Tots dos iniciaran una amistat creixent en un territori hostil.

Una nit, descobriran una vaca que pastura en un bosc espès, que encara no ha estat arrasat pels humans. La munyiran sense que ningú els vegi i cuinaran unes magdalenes que vendran amb molt d’èxit, sense saber que la vaca és propietat d’un dels cacics del poble. Els dos homes veuran que uns simples brioixos acabats de fer poden capgirar-los la vida de forma radical.

Des de la seva estrena, First Cow ha triomfat a festivals com el D’A Film Festival i el Festival de Gijón. Als Estats Units és considerada una de les millors pel·lícules de cinema estadounidenc durant la pandèmia, sent inclús considerada la millor pel·lícula de l’any pel New York Film Critics Circle i una de les millors segons la National Board of Review.

Font: ‘First cow’ al Cineclub, un ‘western’ d’amistat i tendresa masculines