Consulta del cens electoral per a les Eleccions Generals del proper 23 de juliol

Categories General

L’Ajuntament de Martorell exposa fins al 12 de juny el Cens Electoral de les Eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat del proper 23 de juliol. Es pot consultar trucant al telèfon 93 775 00 50 extensions 5650, 5610 i 5611, o bé presencialment a les oficines municipals del carrer Mur, 61, planta baixa, de 8.00 a 14.00h, i a la Casa Consistorial de la plaça de la Vila, 46, planta baixa, de 14.00 a 20.00h, de dilluns a divendres.

Dins d’aquest termini, qualsevol persona podrà formular reclamació sobre les seves dades censals. Les reclamacions es podran presentar a les oficines de l’Ajuntament de Martorell personalment (carrer Mur, 61, planta baixa), aportant DNI, passaport o permís de conduir.

Entre el 24 i el 28 de juny, es farà el sorteig per escollir els ciutadans que formaran part de les meses electorals als ajuntaments. Un cop notificats, els ciutadans designats tenen un màxim de set dies per presentar al·legacions per evitar ser membres de mesa. Ho han de fer davant les juntes electorals de zona. Les al·legacions s’han de resoldre en cinc dies.

El vot per correu

El vot per correu es pot sol·licitar fins al 13 de juliol, a qualsevol oficina de Correus o de forma telemàtica al web de Correus , sense necessitat d’anar-hi presencialment a una oficina. Per a això, cal autentificar la identitat amb el DNI Electrònic o un certificat digital vàlid .

Si esteu temporalment o de vacances a l’estranger el dia de la votació i voleu exercir el dret a sufragi, cal complimentar l’imprès de sol·licitud (a consolats o ambaixades o descarregar del web del Ministeri de l’Interior o del Ministeri d’Assumptes Exteriors) i presentar l’imprès personalment al consolat o ambaixada fins al 24 de juny, tot i que es recomana formular la petició el més aviat possible.

Residents a l’estranger

Els residents a l’estranger ja no necessiten presentar sol·licitud per exercir el vot. Les Delegacions Provincials de l’Oficina del Cens Electoral remet per correu postal, en un primer enviament, la següent documentació a l’adreça d’inscripció de cada elector, entre el 17 i el 24 de juny.

En un segon enviament postal, entre el 28 de juny i el 2 de juliol, els electors rebran les paperetes. Els electors també se les poden descarregar des que es proclamin les candidatures i fins al 20 de juliol al web de l’Institut Nacional d’Estadística .

Els electors poden votar presencialment dipositant el seu sobre a les seves ambaixades, consolats o centre habilitat entre el 15 i el 20 de juliol, on també hi haurà paperetes. També poden votar per correu postal certificat a la seva oficina consular entre el 27 de juny i el 18 de juliol.

La campanya electoral

A les 0.00 h del divendres 7 de maig arrencarà la campanya electoral, que s’allargarà fins a la mitjanit del divendres 21 de juliol, abans de la jornada de reflexió. El 23 de juliol serà el dia de la votació. Les Cambres resultants es reuniran en sessions constitutives el 17 d’agost de 2023.

Font: Consulta del cens electoral per a les Eleccions Generals del proper 23 de juliol