Contractades 11 persones a l’atur de Martorell dins el pla d’ocupació ‘Treball i Formació’

Categories General

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner , ha posat en marxa aquesta setmana un nou pla d’ocupació municipal amb la contractació d’11 persones aturades. El pla s’inclou en el marc de la convocatòria per a l’any 2022 del programa ‘Treball i Formació’.

Els 11 usuaris del pla d’ocupació han realitzat dimecres la formació en prevenció de riscos laborals a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica, i han començat a treballar aquest 1 de juny com auxiliars administratius, peó pintor, peó electricista i ajudants de la Brigada, durant 12 mesos, amb una jornada laboral de 37,50 hores setmanals.

Aquest programa està impulsat i finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i gestionat per l’Ajuntament de Martorell. S’adreça a martorellencs en situació d’atur i té com a objectiu afavorir la contractació de persones amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral, a través del suport a entitats perquè duguin a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic, comenta la tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

Dins d’aquesta convocatòria, s’han atorgat a l’Ajuntament de Martorell els següents projectes d’ocupació, agrupats en tres línies:

– Línia ‘Treball i Formació MG52’. Adreçada a persones de 52 anys o més en situació d’atur: dos auxiliars administratives, un peó pintor i un peó electricista.

– Línia ‘Treball i Formació PRGC’. Adreçada a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania: dos ajudants de Brigada.

– Línia ‘Treball i Formació PANP’. Adreçada a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació: cinc ajudants de Brigada.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

El programa ‘Treball i Formació’ combina un contracte laboral i formació professionalitzadora (formació ocupacional vinculada a un certificat de professionalitat) que s’haurà de portar a terme dins el període contractual i els permetrà millorar la seva formació. A més de millorar les condicions per a l’ocupació de les persones contractades (que sumen formació i experiència), aquests ajuts permeten tirar endavant projectes i programes de diferents departaments municipals.

Amb aquestes contractacions, des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell es continua fomentant la reinserció laboral de persones en situació d’atur i amb especials dificultats d’integració en el mercat laboral.

Font: Contractades 11 persones a l’atur de Martorell dins el pla d’ocupació ‘Treball i Formació’