Crida de Mans Mercedàries per enllestir la construcció d’una escola a Kenya

Categories General

L’ONG Mans Mercedàries fa una crida a la solidaritat per acabar l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai , de Kenya. Tal com va ocórrer l’any passat, quan els voluntaris de l’associació van necessitar l’ajuda ciutadana per poder acabar les obres del primer pis, enguany tornen a demanar el màxim de suport per finalitzar l’obra. Actualment, manca col·locar les finestres, tota l’electrificació i pagar gran part del que ja s’ha avançat en aquest pis i teulada.

La responsable de Mans Mercedàries, Montse Torras, explica que “estem esperant que arribin els diners suficients per a poder comprar els materials. Nosaltres anem enviant a mesura que anem aconseguint, però sí que estem una mica encallats”. Aquests donatius se sumarien a les subvencions tant de l’Ajuntament de Martorell com del de Sant Feliu, els quals estan involucrats en el projecte des del primer dia.

Montse Torras, responsable de Mans Mercedàries

La construcció de l’escola Lutgarda d’Ongata Rongai es va iniciar el 2015 i és la resposta de les Mercedàries Missioneres i de l’ONG a les famílies d’aquest barri, qui van demanar-los ajut per tenir un lloc segur per als seus fills i filles. En aquest indret, actualment, hi ha molts segrestos de nens i nenes al carrer pel tràfic d’òrgans i les xarxes de prostitució.

A més, al barri hi ha també una situació molt gran de pobresa i inseguretat ciutadana a causa de la criminalitat i de la prostitució. “L’escola no és només un lloc on els nens i nenes aprenen i s’eduquen, sinó que també és on estan segurs. Ningú entra o surt de l’escola sense estar controlat”, esmenta Torras.

Montse Torras, responsable de Mans Mercedàries

En el projecte de la construcció de l’escola col·labora també l’Encarna Monroig, artista de ceràmica de Martorell i que està fent diversos plafons de ceràmica per col·locar-los dins de l’escola. “Un dels plafons és amb l’escut de La Mercè i l’altre és amb la cara de Lutgarda Mas i Mateu, qui va ser la fundadora de les Mercedàries Missioneres”.

Montse Torras, responsable de Mans Mercedàries

La idea dels voluntaris de l’associació és poder fer la inauguració definitiva de l’escola aquest mateix estiu. D’aquesta manera, el curs vinent podran comptar no només amb tots els cursos d’educació infantil, sinó també amb els d’educació primària.

www.mansmercedaries.org/donacions

Font: Crida de Mans Mercedàries per enllestir la construcció d’una escola a Kenya