CUPRA arrenca la producció del nou Formentor a la seva planta de Martorell

Categories General

CUPRA inicia a Martorell la producció del nou Formentor, que arribarà al mercat la propera setmana i comptarà amb una amplia gamma de motors, incloent les variants híbrides i endollables. Aquest és el sisè model que la marca produïrà a la nostra població. El nou president de SEAT i conseller delegat de CUPRA, Wayne Griffiths, ha assenyalat que la fàbrica funciona a plena capacitat.

La fabricació del primer model exclusiu de CUPRA requereix la participació de 3.000 treballadors a la línia 2 de la planta, dividits en tres torns de treball. El Formentor arrenca amb una producció inicial de 160 unitats diàries.

El model suposa l’entrada de la marca al segment dels CUV, que està previst que doblegui la seva quota de mercat a Europa en els propers cinc anys, segons la marca. Aquest crossover d’alt rendiment, que deu el seu nom al reconegut cap de l’illa de Mallorca, combina l’ADN propi de la marca amb tecnologia d’avantguarda i opcions mecàniques d’altes prestacions.

El Formentor estarà disponible en una gamma de set motors, que inclou un motor de gasolina de 310CV i, a partir de 2021, un híbrid endollable PHEV amb una potència total conjunta 245CV i una autonomia en manera exclusivament elèctrica d’aproximadament 50 quilòmetres. El color exclusiu de l’edició de llançament és el Petrol Blue Matt i el seu preu inicial és de 43.953 euros.

Amb aquest llançament, CUPRA espera consolidar-se en els principals mercats europeus i entrar als països més electritzats, com ara Noruega. Tal com va afirmar Griffiths, CUPRA també vol estendre la seva petjada intercontinental en nous mercats de llatinoamèrica, a més de Turquia i Israel.

CUPRA iniciarà el seu camí cap a l’electrificació amb l’arribada de les primeres variants híbrides endollables del CUPRA León, abans de finalitzar l’any, i del Formentor, a inicis de 2021. A ells s’unirà l’el-Born, el primer model 100% elèctric, que també es llançarà al mercat l’any vinent i que es fabrica en la planta alemanya de Zwickau. La marca preveu aconseguir els mil milions d’euros del total de la facturació de SEAT quan estigui disponible tota la seva gamma.

Font: CUPRA arrenca la producció del nou Formentor a la seva planta de Martorell