Dilluns comença l’asfaltatge del nou enllaç del carrer Montserrat i l’avinguda Comptes de Llobregat

Categories General

L’Ajuntament de Martorell durà a terme, a partir de dilluns 13 de març, les tasques de pavimentació i asfaltatge del nou enllaç del carrer Montserrat amb l’avinguda Comptes de Llobregat, just davant de la fàbrica Escofet. Les actuacions formen part de les obres d’urbanització del projecte de Via Ciclista i itinerari de vianants d’accés als polígons industrials.

Durant tres setmanes, es preveu fer un pas alternatiu amb semàfors al tram del carrer Montserrat. Es col·locaran rètols a l’entorn més immediat per recomanar un itinerari alternatiu per a turismes, furgonetes i camions de 3,5 tones o menys, que faciliti el trànsit i els accessos al tram afectat. Un cop finalitzin aquestes obres, l’enllaç quedarà obert definitivament, i l’accés al carrer Montserrat es farà a través de la rotonda de l’avinguda Comptes de Llobregat.

El projecte de Via Ciclista consisteix en la implantació d’un nou corredor per a bicicletes i itinerari de vianants de connexió del nucli urbà de Martorell amb els tres polígons industrials situats a la zona nord del terme municipal (polígons Solvay, Can Cases-Can Sunyol, Can Bros i SEAT de Martorell).

L’alcalde Xavier Fonollosa destaca que és “una obra molt important, tot i que potser no té tanta visibilitat. Millorem els enllaços a peu i en bicicleta des que acaba el casc urbà Martorell Ciutat 30, on les bicicletes poden circular per la carretera, i fins als polígons industrials. Alhora, fem un enllaç entre el polígon La Torre i l’avinguda de Pau Claris, a l’alçada de la benzinera que hi ha al carrer Montserrat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Canviem unes direccions per millorar la mobilitat. Quan l’obra estigui acabada serà fantàstica pel que fa a les connexions. A més, està finançada en un 90% per fons europeus Next Generation”, subratlla Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament adapta l’espai urbà per fer-lo més accessibles a persones amb mobilitat reduïda, a través d’itineraris de vianants. També es fomenta els modes de transport no motoritzats, donant-los rellevància en la mobilitat urbana i incrementant les oportunitats per al vianant i la bicicleta, garantint així l’accessibilitat dels treballadors dels polígons industrials del nord de Martorell de manera més racional i amb el menor impacte ambiental i social possible.

Font: Dilluns comença l’asfaltatge del nou enllaç del carrer Montserrat i l’avinguda Comptes de Llobregat