Dissabte es presenta l’oferta d’extraescolars ‘Martorell Educa 360’ per a aquest curs

Categories General

L’Ajuntament de Martorell donarà a conèixer dissabte, 16 de setembre, l’oferta d’activitats ‘Martorell Educa 360’ per al curs 2023-2024. L’acte tindrà lloc al pati de l’Escola Vicente Aleixandre, a partir de les 16.30h. Tot seguit, a les 18.00h, la Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil presentarà la nova temporada teatral amb l’estrena gratuïta de Le Voyage de la companyia Jam.

‘Martorell Educa 360’ és un compendi d’activitats extraescolars gratuïtes, adreçades a infants i adolescents del municipi, de 3 a 12 anys. El programa compta amb dues línies estratègiques: ‘Esport Educatiu 360 ’, que engloba activitat física i esportiva, i ‘Cultura i Arts educatives 360 ’, que inclou activitats artístiques i culturals.

Com a novetat, enguany es podrà participar del programa Tallers d’artistes per als alumnes de cicle superior de Primària, amb diferents itineraris artístics relacionats amb les arts plàstiques, visuals, escèniques i musicals. A més, es faran classes de gimnàstica artística i de dansa urbana, dues eines molt bones perquè treballin l’expressió corporal i practiquin activitat física.

Les activitats extraescolars 2023-2024 començaran el 2 d’octubre de 2023 i duraran fins al 4 de juny de 2024, dilluns a dijous de 16.30 a 18.00h a les diferents escoles. Els alumnes de cicle superior (5è i 6è) també poden de practicar diferents modalitats esportives en una segona franja, de 18.00 a 19.00h.

L’alcalde Xavier Fonollosa subratlla que “les activitats extraescolars formen part de l’educació dels infants, són un complement fantàstic a la seva activitat escolar en horari lectiu i constitueixen una eina importantíssima per a la seva evolució integral”. “La voluntat de l’Ajuntament de Martorell és que tots els nens i nenes del municipi tinguin al seu abast una carta de serveis bàsics extraescolars de qualitat i accessibles a les seves escoles”.

‘Martorell Educa 360’ va tancar el curs 2022-23 amb prop de 1.500 inscripcions. “Aquest èxit ha estat possible gràcies al compromís i implicació de tota la comunitat educativa i als agents vinculats: les direccions i professorat de les escoles, integradors socials, les AMPA, les famílies, els tècnics municipals, els monitors i monitores, i les entitats esportives i culturals”, recorda el batlle.

Podeu consultar el programa ‘Martorell Educa 360’ 2022-2023 a la pàgina web . Per fer les inscripcions, modificacions o obtenir més informació, podeu adreçar-vos a qualsevol oficina d’atenció a l’usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM): Complex Esportiu La Vila, Centre Integral d’Esport i Salut (CIES), Oficines del Patronat de la plaça de la Vila i Complex Educatiu Torrent de LLops.

‘360.Nord’ per a alumnes d’ESO

Per als joves de 12 a 16 anys, l’Ajuntament de Martorell oferta des de l’any passat el programa ‘360.Nord’ amb activitats extraescolars gratuïtes als instituts Pompeu Fabra i Joan Oró. De dilluns a dijous, en diferents horaris que es poden consultar al web. Les activitats s’iniciaran el 2 d’octubre de 2023 i finalitzaran el 6 de juny del 2024.

Aquest any es proposa una oferta similar a la de l’any passat amb la incorporació d’una activitat musical, que compta amb el suport de professionals de l’Escola Municipal de Música de Martorell. També s’han modificat els continguts dels programes d’activitat física i esport, tenint en compte l’experiència del curs passat, per adaptar-los als gustos i preferències de l’alumnat.

La informació de les activitats i els horaris els trobareu en aquest enllaç . Per a apuntar-vos cal omplir el formulari d’inscripció .

Presentació temporada teatre familiar la Xarxa

La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil presentarà tot seguit, a les 18.00h, la temporada amb l’espectacle gratuït Le Voyage de la companyia Jam. “Clown, humor gestual i circ per posar el focus en els refugiats i migrants, i en el viatge que han d’emprendre cap a una nova vida. Una reflexió profunda sobre un col·lectiu invisible, invisibilitzat i deshumanitzat”, detalla Cristina Ramírez, responsable de Comunicació de la Xarxa.

Cristina Ramírez, responsable Comunicació la Xarxa

Jam posa sobre l’escenari tota la seva expertesa humorística com a clown per sacsejar l’espectador. Perquè el clown no és només una tècnica humorística. En essència, és l’art de despertar sentiments amagats. I un pot ser el riure, sí. Però també el plor, el dolor, la solidaritat. Un total de 90 minuts per somiar i fer un viatge a la infància els adults i al món de la fantasia els més petits.

Font: Dissabte es presenta l’oferta d’extraescolars ‘Martorell Educa 360’ per a aquest curs