Dissabte farcit de tallers i activitats en el Dia per la Salut de les Dones

Categories General

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament organitzarà dissabte 28 de maig el Dia Internacional de l’Acció per la Salut de les Dones. Ho fa en col·laboració amb entitats i associacions, amb una programació que inclou l’acció d’art urbà del col·lectiu FeministArt, tallers, activitats i actuacions al camp de futbol de Les Carolines. Serà el tret de sortida a les jornades ‘Que visquin les dones!’, amb més d’una vintena de xerrades i activitats.

L’objectiu del Dia Internacional, que se celebra des de 1987, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, de com tenir-ne cura i del compromís de les administracions per donar-hi resposta. “Hem de commemorar i donar veu a les dones des de les administracions, i conèixer el seu estat de salut. Portem una càrrega important”, destaca la regidora d’Igualtat, Belén Leiva.

Belén Leiva, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament

El FeministArt és una acció d’art urbà del col·lectiu d’artistes del mateix nom -que vindran de València, Alacant, Burgos, Terrassa i Martorell-, de 10.00 a 20.30h. La martorellenca Mho Dueñas explica que el fruit del treball artístic dels murals que faran “serà solidari amb l’Associació Assistencial de Dones Agredides Sexualment (AADAS), d’ajuda i promoció de la dona”.

Mho Dueñas, artista membre del FeministArt

Hi participaran Inma Liñana, Sugar, Mho Dueñas, Alba Awa Awa, Carolina Otero, Natividad Soriano, Loles Grau, Visa Knowing, Laila Hamwi, Zaida Jiménez Perona i De Muchos Colores Susana.

Pel que fa a les altres propostes, de 10.00 a 11.30h arribarà el taller de dansa africana de l’Associació Wontanara Bcn, i a continuació un tast de tallers amb Biosfera: l”Embaràs actiu. mima’t amb Fitness&Ioga’ a càrrec d’Amàlia Santiago; ‘+Que hipodepressius LPF’. amb Èrika Jiménez, i ‘Ioga Yin Luna’, amb Noèlia Pérez.

A les 13.00h actuaran els Bastoners i a la tarda, a les 18.00h començarà el taller de circ per als infants; el taller ‘¿Cómo te sientes?’ amb Mandarines Atelier; l’exhibició dels Gegants de Martorell i l’actuació musical de cloenda (19.30h). Tot el dia hi haurà tallers per a grans i petits -de xapes i imants-, d’autoestima amb la Creu Roja del Baix Llobregat Nord o de mocadors feministes amb els Bastoners, entre d’altres.

Més de vint xerrades sobre salut de les dones i un congrés

El 28-M és el tret de sortida de les jornades ‘Que visquin les dones!’, un compendi de més de 25 tallers i activitats sobre la seva salut i benestar, temàtiques element de debat al 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, del que Martorell en serà subseu el novembre.

“Això ens permetrà crear molts espais de tertúlia i reflexió sobre temes com la violència masclista, l’empoderament sexual i reproductiu, la salut, les maternitats, les dones en el futur del treball i les seves trajectòries vitals”, apunta Belén Leiva.

Belén Leiva, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament

El primer d’aquests 25 tallers se celebra aquest dissabte -el de dansa africana -. La següent cita ja confirmada serà el dimecres, 1 de juny (de 18:30 a 21.00h, a El Círcol), ‘Taller de sol pelvià, un jardí desconegut ‘, amb la fisioterapeuta Anna Fusalba Ponce. Fusalba explica que l’objectiu “és facilitar recursos teòrics i pràctics per donar a conèixer què és el sòl pelvià, i recalcar que és molt important per a la nostra salut, sobretot la salut sexual”.

Anna Fusalba, fisioterapeuta

Dimecres 8 de juny (a les 17.30h als jardins d’Antoni Mestres, darrera del Centre Cultural), Taller de Vinyasa Ioga , amb l’Associació per a la Salut Mental del Baix Llobregat Nord.

Divendres 10 de juny (18.00h, a El Círcol), taller ‘Les emocions poden ser un joc. T’hi apuntes? ‘, amb Marta Fusalba Ponce, actriu i formadora.

Dissabte 11 de juny (de 10.00 a 13.00h, a El Círcol), taller ‘Revoluciona’t ‘, amb les germanes Marta i Anna Fusalba Ponce. Aquesta darrera explica que “es pretén facilitar a totes les dones participants la primera eina per començar el camí de la revolució i l’empoderament a través del moviment, d’exercicis de consciència corporal i d’eines teatrals”.

Dimarts 14 de juny (18.00h, Jardins de Ca l’Oller), xerrada ‘Art, passió i malaltia ‘ (amb l’artista Mho Dueñas).

Dijous 16 de juny (de 17.30 a 20.00h, El Círcol) taller ‘Viure i gaudir, amb plenitud, el climateri i la menopausa ‘ (amb la psicòloga Núria Beitia).

El web del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones i l’agenda d’aquest web aniran publicant, a mesura que es confirmin, la resta de tallers. Cal fer inscripció en cadascun dels enllaços dels esdeveniments . Aquests faciliten a les assistents un servei de canguratge, per al que caldrà reservar plaça.

Font: Dissabte farcit de tallers i activitats en el Dia per la Salut de les Dones