Smegma publica el seu primer disc ‘Cançons destinades al fracàs’

Categories General

El grup martorellenc Smegma ha tret el seu primer àlbum, que porta per títol Cançons destinades al fracàs . La banda, creada l’any 2018 pels joves Bernat Alemany (veu), Marcos Raya (baix), Carles Alemany (guitarra), Oscar Sumoy (guitarra i cors) i Isaac Martos (bateria), barreja la música garatge i el punk rock, amb lletres punyents i subversives.

Cançons destinades al fracàs conté una dotzena de temes editats per My heart my mouth, gravats i mesclats al Casal de Joves Can Ricart de Poblenou (Barcelona), tot buscant “el so brut perfecte” que emula el punk rock dels 60, 70 i 80, en el qual s’inspiren, expliquen Marcos i els germans Alemany en una entrevista al programa Revolta sonora de Ràdio Martorell 91.2 FM . Les lletres, sempre provocadores, fan crítica al sistema, però també parlen d’amor, de sexe i d’angoixa vital.

Smegma

Els joves van debutar l’1 de juny de 2019 en concert a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, on van repetir el 21 de desembre d’aquell mateix any, compartint escenari amb els mítics Desperdicis Clínics. L’1 d’octubre de 2021 van ser al Teatre El Progrés per la Festa del Roser i el 23 d’abril passat van presentar el seu primer disc a la Nau 2 durant la Fira de Primavera. També han fet actuacions a Barcelona i a diferents poblacions baixllobregatines.

Smegma vesteix el seus directes amb performances transgressores que busquen “provocar i escandalitzar” el públic assistent. Qui vulgui sentir la seva música pot fer-ho a casa, però qui va a veure’ls a una sala és perquè vol quelcom més, un plus d’espectacle, asseguren.

Smegma

El passat novembre van guanyar el Concurs Palau Ressona 2021 de música jove de Palau-solità i Plegamans. El premi va ser l’enregistrament del single Martorell deixalleria social aquell mateix mes i del videoclip a l’abril, que es publicarà la setmana vinent a Youtube.

Smegma

El grup treballa ara en la promoció del nou àlbum i en la composició de noves cançons. El proper concert previst serà el 25 de juny al Casal de Jove Can Ricart de Poblenou.

 

Font: Smegma publica el seu primer disc ‘Cançons destinades al fracàs’