Diumenge es coneixerà la millor veu del 6è Concurs de Cant Josep Palet

Categories General

El 6è Concurs de Cant Josep Palet , organitzat per l’Ajuntament de Martorell i Joventuts Musicals, se celebra del 24 al 26 de març a l’Escola Municipal de Música i a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. La Final serà aquest diumenge a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, a partir de les 18.00h.

“Un total de 21 cantants lírics, d’entre 18 i 35 anys, de 14 nacionalitats diferents, han passat la fase preliminar del certamen”, avança el president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau. La fase preliminar es va fer durant el mes de febrer, a través de la presentació d’un vídeo d’un màxim de 10 minuts. Els participants havien de cantar una ària d’òpera, de sarsuela, ària de concert o opereta.

“Les semifinals es faran els dies 24 i 25 de març a l’Escola Municipal de Música, a les 15.00h, amb entrada lliure”. Cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 15 minuts on cantarà obligatòriament dues peces: una ària d’òpera i una ària a escollir entre oratori o lied. Els cantants poden presentar-se al Concurs amb el seu pianista, tot i que l’organització posarà a la seva disposició un pianista acompanyant a la Fase Semifinal i Final, indicant-ho a la inscripció.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

“La Final serà el diumenge 26 de març a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, a partir de les 18.00h, amb entrada gratuïta. Crec que aquest any tenim un nivell espectacular i que cada any el Concurs va prenent més forma”, apunta Palau. Cada candidat intervindrà en un màxim de 20 minuts, cantant obligatòriament tres peces: dues àries d’òpera i una ària -oratori o lied-, que no poden ser repetides.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

Els premis

Els tres primers premis tenen una dotació a càrrec de l’Ajuntament de Martorell. El primer serà de 3.500 euros, una gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i una altra amb a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España, l’estrena mundial d’una obra del compositor Albert Guinovart (amb el patrocini de la Fundació Francesc Pujols), un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma. El segon premi (2.000 euros) consistirà en un Concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu, i el tercer estarà dotat amb 1.000 euros, un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu.

Premis especials

Es concediran diversos premis especials: el Victoria de los Ángeles -consistent en la participació a les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victoria-; el Premi Amics de l’Òpera de Sabadell -contracte per participar en una de les produccions d’aquesta associació-; el Premi Acadèmia Concertante–Tenor Raúl Giménez -beca per participar a una classe magistral del tenor a l’Acadèmia, a Barcelona; el Premi Amics de la Música de Valls -contracte per realizar un concert en la programació de l’entitat les properes temporades-; el Premi Espurnes Barroques -participació al festival del mateix nom-; el Premi Museu de la Música de Barcelona Al millor intèrpret amb criteris històrics -contracte per participar a la programació del Museu-; el Premi Casa Elizalde -contracte per realitzar un concert durant la temporada de Casa Elizalde-; el Premi 7 Portes -concert al cicle Sopars Lírics del restaurant 7 Portes-; el Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga -contracte per oferir un concert dins de la temporada M’Clàssics-; i finalment els premis del públic, al millor intèrpret de música catalana i al millor intèrpret de bel canto italià, dotats amb un diploma acreditatiu cadascun.

El jurat

A la fase final el jurat el formaran Oriol Aguilà Vilà -director del Festival Castell de Peralada-; Roger Alier -crític musical-; Montse Faura -directora del Festival de Torroella de Montgrí-; Raúl Giménez -tenor-; Albert Guinovart -compositor-; Mirna Lacambra -soprano i presidenta dels Amics de l’Òpera de Sabadell-; Maria Leticia Martín Ruiz -directora de producció i adjunta a la direcció artística del Gran Teatre del Liceu-; Carlus Padrissa -director creatiu La Fura dels Baus- i Jordi Maddaleno -secretari del jurat-.

Font: Diumenge es coneixerà la millor veu del 6è Concurs de Cant Josep Palet