Alumnes de l’EMM creen la cançó del 30è aniversari de la Marxa de la Primavera

Categories General

Amb motiu del 30è aniversari de la Marxa de la Primavera , que se celebra aquest diumenge, 26 de març, l’alumnat del Departament de Cançó i de Teoria Moderna de l’Escola Municipal de Música de Martorell (EMM), han dut a terme una cançó especial per a aquest esdeveniment. La lletra, música i interpretació és d’Àlvaro Lois, Natàlia Funes, Aina González, Dolça Arús, Joan Prats, Josep Maria Tella, Anna Roig, Carmen Valero, Àlex Badia i Eloi López. Amb la col·laboració de Pep Artigues dels Estudis “La Droguería” de Martorell, que s’ha encarregat de les guitarres, la mescla i el mastering .

Per dur a terme la composició, els alumnes dels dos departaments “han treballat conjuntament a dues bandes, fins que s’ha fixat el text amb una melodia, per crear l’arranjament definitiu. La fase final va ser especialment interessant perquè vam anar a gravar a l’estudi les veus i alguns dels instruments, i això és una experiència molt important pels alumnes. Esperem que aquesta cançó engresqui els caminants i que sigui significativa d’aquest esdeveniment any rere any”, explica Anna Roig, cap del Departament de Cançó de l’Escola Municipal de Música.

Anna Roig, cap del Departament de Cançó de l’Escola Municipal de Música

Per la seva banda, Eloi López, cap d’Estudis de l’Escola Municipal de Música de Martorell, afirma que “és una sort comptar amb personal tan entusiasta, motivat i amb tant de talent. Entre l’Anna Roig, que és el pilar del departament de Cançó i els seus alumnes, i els estudiants de Teoria Moderna, que imparteixo jo mateix, vam compondre la cançó. A poc a poc, li hem donat forma i ha sigut molt maco veure com ha evolucionat fins al que és ara. A més a més, també vam tenir la col·laboració extraordinària de l’Àlex Badia, que és el professor de piano, que va gravar la part del seu instrument. Amb tot, també va participar una persona externa a l’escola de música, en Pep Artigues, de l’Estudi “La Drogueria” de Martorell, qui va enregistrar guitarres, va fer també la part de mescla i de mastering que és la part final de la producció, i li va donar aquest punt extra de professionalitat. Esperem que us agradi molt”.

Eloi López, cap d’Estudis de l’Escola Municipal de Música de Martorell

Els alumnes també han gaudit molt d’aquesta experiència, tal com ha expressat Natàlia Funes, estudiant de l’Escola Municipal de Música, qui s’ha mostrat “molt agraïda i afortunada per haver format part d’aquest projecte, perquè mai havia tingut l’ocasió de poder crear una cançó juntament amb diferents alumnes i gent professional, amb qui he gaudit i après molt. Fer la cançó de la marxa de la Primavera m’ha semblat una forma molt original de compartir la música, que és el que ens apassiona, amb altres persones que la gaudiran igualment”.

Natàlia Funes, estudiant de l’Escola Municipal de Música

A més, l’alumna, Aina González, també apunta que “era interessant veure com componien la lletra i la melodia els meus companys” i destaca la visita a l’estudi de gravació “on vam poder veure tot el treball que hi ha al darrere de la creació una cançó”.

Aina González, alumna

L’alumne Álvaro Lois, per la seva part, també ha volgut remarcar “que ha estat molt enriquidor aquest projecte, i que ha sigut un honor poder posar-li música a un dels esdeveniments més emblemàtics del nostre poble”. A més, també ha expressat que la composició vol transmetre tres missatges principalment “primer, que és un dia per passar-ho bé i gaudir de la natura que tenim a casa nostra, després, que cuidem el que ens importa, i, finalment, que si ens movem, estarem fent salut”.

Álvaro Lois, alumne

La composició que han dut a terme els alumnes i professors de l’Escola de Música s’adapta al concepte de la marxa de primavera de Martorell, que compta amb activitats per a totes les edats i combina l’esport, el lleure i el redescobriment del paratge natural.

Font: Alumnes de l’EMM creen la cançó del 30è aniversari de la Marxa de la Primavera