Diumenge és el darrer dia per veure a La Caserna l’exposició ‘CEM 50/40’

Categories General

Darrers dies per visitar l’exposició CEM 50/40 , que commemora el mig segle de vida del Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) i els 40 anys d’excavacions arqueològiques de l’entitat al nostre poble. Aquest diumenge 18 de desembre es posarà el punt i final a la mostra, que ha romàs al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna des del passat 2 de juliol.

Les darreres oportunitats per a veure-la seran aquest divendres 16 de desembre -de 18.00 a 20.00h-, i dissabte i diumenge de 12.00 a 14.00h. Els visitants hi trobaran un doble fil conductor: per una banda l’entitat i, per l’altra, les excavacions arqueològiques fetes a Santa Margarida i a Sant Genís de Rocafort.

Quant a aquests treballs arqueològics, la presidenta Rosario Navarro fa balanç del gran “entusiasme que va portar a diverses persones fins a Santa Margarida, en un moment en què la casa estava en molt males condicions de conservació. Es tracta de persones amb una trajectòria professional pròpia que han contribuït de forma altruista i voluntària al creixement i a la diversitat d’activitats que han fet al llarg de la seva pròpia història”.

Rosario Navarro, presidenta del CEM

La presidenta del CEM reconeixia “les moltes hores de producció que ha suposat preparar aquesta mostra” i citava algunes de les persones que l’han feta possible.

Rosario Navarro, presidenta del CEM

El Centre d’Estudis Martorellencs s’ha dedicat, al llarg dels darrers cinquanta anys, a fer aportacions notòries en els àmbits de la recerca, la comunicació i la innovació. L’espai expositiu combina els plafons amb vídeos per resseguir-ne la història. Incorpora una petita escenografia del muntatge d’una excavació al camp mentre s’està fent, per aproximar el treball arqueològic al públic i, fins i tot, un petit apartat a l’entrada dedicat als infants.

Font: Diumenge és el darrer dia per veure a La Caserna l’exposició ‘CEM 50/40’