Dones que alcen la veu. Ilham Nasseri – 31 anys

Categories General

L’Ilham va néixer a la ciutat de Zaio, a prop de Nador, al Marroc. Està Diplomada en Estudis Anglesos i va ser de les primeres a estudiar el Màster de Gènere, Societat i Desenvolupament Humà al seu país. Les pràctiques, com els estudis universitaris, les va fer a Oujda, la capital d’una de les regions frontereres amb Algèria. Allà, va començar a col·laborar amb l’ONG Metges del Món, on atenia a persones nouvingudes, especialment dones, víctimes de la violència durant el seu procés migratori.

Feia de treballadora sanitària i de traductora, al cap i a la fi, de suport per a qui ho necessitava. Escoltar les seves històries de vida li va canviar el caràcter i la seva manera de ser. Va perdre part de la timidesa que arrossegava des de la infantesa perquè, tal com ella mateixa narra, les dones que acabaven de travessar la frontera li van transmetre fortalesa i esperit de superació. A més, haver de lidiar amb una situació d’emergència amb molta pressió i patiment la va espavilar de manera inevitable.

Va treballar durant cinc anys a Metges del Móm, arribant a ser responsable de salut sexual i reproductiva. Ara viu a Martorell, on el seu pare va venir fa 20 anys. Està aprenent el català i el castellà i li agradaria que la seva ocupació estigués relacionada amb qüestions humanitàries. Les seves referents són sa mare, per com va esdevenir una figura capaç de tirar endavant la família pràcticament sola, i la seva supervisora de la tesi del màster, qui va apropar-la al feminisme i a la lluita de les dones. Brinda per un món en el qual tothom pugui viure en harmonia i sense violència.

Font: Dones que alcen la veu. Ilham Nasseri – 31 anys