Els Bombers sumen forces amb el Banc de Sang per pujar les reserves

Categories General

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits organitzen la 8a edició de la campanya ‘Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang’, que aquest any reprèn les activitats al carrer i les exhibicions de vehicles del cos ajornades per la pandèmia. Martorell acull aquesta campanya per quarta vegada i durà a terme divendres 11 de març, de 16.00 a 20.00h, a El Círcol i dilluns 14 de març, de 9.30 a 13.30h i de 16.00 a 20.00h, a l’Espai Jove Punt Nord.

En aquesta 8a edició, més de 30 parcs de bombers donen suport a una quarantena de cites de donació de sang que es duen a terme entre el 4 de març i el 8 d’abril. En total, seran 37 les ciutats catalanes, entre elles Martorell, que acolliran la iniciativa solidària per omplir totes les lliteres disponibles i aconseguir sumar al voltant de 4.000 donacions de sang.

Marc Augé, membre dels Bombers de Martorell, explica que ells hi seran presents dilluns a tarda, “ja que la nostra campanya està més encarada a la canalla i creiem que és l’horari més adient”.

Marc Augé, membre dels Bombers de Martorell

Bombers de Martorell ha organitzat diferents activitats pels més petits, “com per exemple portar un camió antic de bombers perquè els nens i nenes hi puguin pujar o diferents equips de treball perquè se’ls puguin emprovar”. “La gent podrà veure els materials amb els que treballem, resoldre dubtes i conèixer-nos una mica més”, apunta.

Marc Augé, membre dels Bombers de Martorell

La campanya comptarà amb un altre component solidari, a més de la donació de sang. Tots els donants rebran com a reconeixement al seu altruisme un punt de llibre que es converteix en una llavor que pots plantar, cuidar i fer créixer. D’aquesta manera, contribuiran a ajudar, millorar i reescriure les vides de les persones ateses als centres Sant Joan de Déu.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement per Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

“Actualment tenim a Catalunya sang per als propers sis dies, una mica menys del que voldríem tenir. Necessitaríem sang pels propers nou dies, ja que està pujant força la necessitat de sang als hospitals”, indica Manel Gastó, responsable de Comunicació del Banc de Sang i Teixits.

Manel Gastó, responsable de Comunicació Banc de Sang

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als cins dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Font: Els Bombers sumen forces amb el Banc de Sang per pujar les reserves