Dotze joves aconsegueixen un contracte laboral gràcies al programa FPO Dual d’àmbit sociosanitari

Categories General

Un total de 12 joves van signar dijous el seu contracte de formació remunerada en institucions sociosanitàries de Martorell i Castellví de Rosanes, dins el programa de Formació Professional Ocupacional (FPO) Dual. El projecte durarà 12 mesos i està impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. Pretén qualificar a través d’un contracte d’aprenentatge persones joves sense qualificació professional.

Cinc d’aquests joves treballaran en pràctiques remunerades a la Residència Sant Joan de Déu (Martorell), tres ho faran a la Fundació Arc de Sant Martí (Martorell) i quatre a la Fundació Privada Rosella (Castellví de Rosanes). En total, faran 1.290 hores de formació i aprenentatge en aquestes institucions que combinaran amb 490 hores de formació, 370 hores del Certificat de Professionalitat ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ i un mòdul de 120 hores d’Operacions Bàsiques de Comunicació.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, i la tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles, van signar també ahir els convenis amb els directius dels centres de treball que col·laboren al projecte.

Fonollosa va aprofitar per encoratjar els alumnes a “afrontar el curs de forma exitosa”. Fonollosa va assegurar, que “el sector sociosanitari necessita joves amb vocació per ajudar a la gent amb necessitats específiques” i va afirmar que “les empreses implicades en el projecte valoraran de forma molt positiva la seva implicació als centres, fet que podria acabar transformant-se en un nou contracte de treball, un cop els alumnes hagin acabat el programa”.

Font: Dotze joves aconsegueixen un contracte laboral gràcies al programa FPO Dual d’àmbit sociosanitari