Dues estudiants martorellenques comparteixen la millor nota local de la Selectivitat 2020

Categories General

Tres noies de Martorell han fregat l’excel·lència obtenint les tres millors notes locals de cada institut, i dues d’elles han compartit la nota més alta a nivell local, amb un 13 sobre 14 punts. Les proves d’accés a la universitat 2020 (PAU) s’han vist afectades per la pandèmia, però tot i modificar els dies de celebració, han somrigut la majoria dels alumnes. El 94’48% de qui s’hi ha presentat a Catalunya ha aconseguit aprovar-les.

Sandra Caro, Noah Cerdà i Maria Arjona han obtingut les millors qualificacions dels instituts Joan Oró, l’Escola La Mercè i Pompeu Fabra, respectivament. Les dues primeres comparteixen un 13 sobre 14 (o un 9’3 sobre 10 segons l’anterior modalitat), mentre que Arjona s’ha quedat en un 12’32 (o 8’8). Les tres, a més, comparteixen la mateixa modalitat del Batxillerat, la científica, i tot i que ja pertanyen al món de la ciència i la tecnologia, cadascuna d’elles comença a definir el seu camí.

Sandra Caro arribava a les PAU sabent que, gràcies al 10 amb què comptava del Batxillerat, cursar el doble grau d’Enginyeria de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtica seria una mica més fàcil. D’entrada, necessitava una nota mínima de 7’68 i va fulminar-la en una preparació d’accés a la universitat atípica. Ella mateixa explica que va mantenir la pressió a ratlla i que durant el confinament ha agraït l’ajuda dels professors.

Sandra Caro, alumna Institut Joan Oró

De la seva banda, Noah Cerdà sabia que no podia fallar si volia accedir als estudis de Biomedicina a la Universitat de Barcelona. A la UB, la nota de tall del curs passat era de 12’2, el que l’obligava a fer bons exàmens per sumar-los al 9’91 del Batxillerat. Cerdà reconeix que la suma de les dues notes i el treball constant l’han dut al premi que perseguia.

Noah Cerdà, alumna Escola La Mercè

Un 8’8 fet a casa

Maria Arjona és la millor nota de l’Institut Pompeu Fabra i, en aquest cas, jugava a casa en examinar-se a les aules on hi ha estudiat. La martorellenca tenia clar que volia estudiar Infermeria, però en voler escollir plaça a l’Hospital Clínic, necessitava una qualificació més alta, d’11’490. Amb el 8’8 definitiu, podrà escollir plaça després d’unes PAU amb una mica menys de pressió per a ella.

Maria Arjona, alumna Institut Pompeu Fabra

A Martorell, només 9 alumnes dels qui s’hi presentaven han suspès els exàmens d’accés a la universitat. A l’Escola La Mercè ha hagut ple d’aprovats, i en total, a Martorell s’han examinat 165 alumnes, comptant també els escolars de Gelida, que han fet a l’Institut Pompeu Fabra les proves.

Font: Dues estudiants martorellenques comparteixen la millor nota local de la Selectivitat 2020