Dues imatges d’insectes guanyen ‘ex aequo’ el primer premi del Concurs de Fotografia AEM

Categories General

Les fotografies Cremada pel sol i Dins d’un forat d’ortiga , de Pepe Badia Marrero, van signar diumenge passat un empat en la votació popular del 31è Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura de l’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) , i van guanyar el primer premi ex aequo . Darrere es va situar Sóc un príncep ? de Joan Velasco, i Alçades , de Montse Cortés Gàmez. Rosa Farreras, amb Esquitx d’aigua es va fer amb el premi en la categoria sortides. Més de 600 persones van visitar l’exposició de les fotografies a Cal Nicolau en la tornada a la presencialitat.

Les dues imatges del terrassenc Pepe Badia Marrero van obtenir un espectacular empat a 169 punts al capdavant de la taula de votacions, i guanya el primer premi, consistent en 300 euros en material fotogràfic a Fotoprix Martorell.

Badia és aficionat a la fotografia i des de fa més de 30 anys retrata insectes i invertebrats, una passió que va néixer quan era infant i els col·leccionava. Ell mateix descriu les dues imatges: “A Cremada pel sol s’hi veu una vespa que reposa sobre una tija de jonc a la platja dels Muntanyans, a Tarragona, mentre el sol s’està ponent. A Dins d’un forat d’ortiga , el cap d’una mosca-escorpí treu el cap per un forat de fulla d’ortiga, que vaig il·luminar amb flash per la part posterior per ressaltar el seu color verd”.

Pepe Badia

Badia explica que les dues imatges són preses al natural i no tenen cap tipus de retall o de manipulació: “Només els ajustos bàsics mitjançant programes d’edició fotogràfica”.

Pepe Badia

Donat el caràcter popular del Concurs i al fet que els premis no són acumulatius en un mateix participant, el segon premi va recalar en la següent imatge més votada: Sóc un príncep? , de Joan Velasco, amb 105 punts que li reporten un joc de motxilla, aïllant i val de 100 euros a Base Sayas.

Velasco acostuma a dur càmera en les excursions i viatges que fa. Aquest va ser el cas un dia en el que, anant per la riera de Merlès, va topar amb una bassa plena de granotes. I d’entre vàries instantànies, va optar per aquesta “per la composició, els colors i el camuflatge de la bestiola em va semblar que era molt adient per al concurs”. Afirma que “era el segon cop que participava al Concurs, i de ben segur que no serà l’última!”

Joan Velasco

El tercer premi, amb 80 punts, ha estat per a Montse Cortés Gàmez i la seva imatge Alçades. S’emporta un val de 75 euros per gastar a l’establiment Bio Bio Espai Natural. Una instantània que va sorgir d’un viatge fet aquest estiu a Grècia:

Montse Cortés

El premi en la categoria de sortides de l’AEM -fotografies realitzades durant el calendari anual d’excursions del club- va recalar en Rosa Farreras i la seva imatge Esquitx d’aigua , amb 37 punts, i que guanya dues ampliacions en foam gentilesa de Còpies Martorell.

“És una imatge de detall de la Font de la Tosca, a Vallfogona de Ripollès, un lloc preciós al que he anat fins a tres vegades, i la última va ser precisament amb l’AEM, arran d’una proposta meva”, explicava la guanyadora.

Rosa Farreras

Un total de 279 persones van participar en la votació popular feta entre dissabte i diumenge a Cal Nicolau. L’organització calcula que, en els dos dies, més de 600 persones van visitar l’exposició de les 58 imatges a concurs .

Classificació final del 31è Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura de l’AEM

Font: Dues imatges d’insectes guanyen ‘ex aequo’ el primer premi del Concurs de Fotografia AEM