El 14F es votarà en pavellons o espais amplis enlloc dels col·legis habituals

Categories General

En les Eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer s’utilitzaran pavellons o altres espais amplis similars que permetin una distància mínima de 2,5 metres quadrats per persona. Ho estableix el document aprovat pel Procicat que ha avançat aquest matí Catalunya Ràdio. El document també diu que s’utilitzaran espais alternatius a les escoles i que, en cas que no hi hagi alternativa, només s’utilitzaran com a col·legi electoral si se’n fa ha una desinfecció acurada.

El document preveu un mínim de dues cues als punt de votació: una per a col·lectius vulnerables i una altra per a la resta de votants. Tots els centres electorals tindran una entrada i una sortida independent, el màxim possible i, si pot ser, una per mesa. Seran espais degudament ventilats i les cues s’hauran de fer al carrer perquè hi hagi el mínim de persones dins dels locals.

Test d’antígens als membres de les meses

Els membres de les meses estaran separats per 1,5 metres de distància entre ells i també entre els electors. A cadascun dels membres se’ls donarà quatre mascaretes per anar-les renovant durant el dia, una pantalla facial i gel hidroalcohòlic. A més, abans de començar se’ls prendrà la temperatura i se’ls farà un test d’antígens.

Entre mesa i mesa hi haurà d’haver dos metres de distància. El document aprovat demana avisar prou suplents per garantir la substitució si algun membre dona positiu a les proves o té símptomes de la COVID-19. Per fer el recompte, cada membre de la mesa tindrà una mascareta FFP2 i guants d’un sol ús que s’hauran de retirar en acabar.

Es recomanarà als electors que portin el vot preparat de casa. Un cop a la taula, hauran de posar el DNI en una safata perquè els membres de la mesa en puguin veure les dades sense tocar-lo. Tampoc no podran tocar el sobre de votació, que el posarà dins l’urna cada elector.

Font: El 14F es votarà en pavellons o espais amplis enlloc dels col·legis habituals