El Banc de Sang i Teixits fa parada a Martorell en una nova recol·lecta de sang

Categories General

L’Espai Jove Punt Nord acollirà dilluns una nova donació de sang per part del Banc de Sang i Teixits i que s’emmarca dins les demandes de l’entitat, que situa entre els 800 i les 1.000 les unitats diàries que ha de rebre Catalunya per complir les necessitats per a tothom. Els horaris per fer les donacions seran de 10.00h a 14.00h i de 16.00h a 20.00h i caldrà fer reserva prèvia a donarsang.gencat.cat .

El Banc de Sang i Teixits torna a Martorell després de la jornada que va tenir lloc el passat 22 de gener i en què va respondre a la crida feta per assegurar les reserves de sang després de les festes nadalenques. Ara, i per tal de mantenir la continuïtat i el subministrament als hospitals, torna a parar a l’Espai Jove per a instal·lar-hi les lliteres de donació.

D’aquesta manera, des de setembre ha visitat Martorell regularment cada mes per recollir reserves. La coordinadora del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, explica que la necessitat per tenir reserves són les característiques de la sang, que caduca i cal renovar-la. “El procés ideal per a garantir sang per a tots els malalts que la necessiten és el degoteig constant”, apunta.

Marta Hernández, coordinadora Banc de Sang i Teixits

Els requisits per donar sang és tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i no cal assistir-hi en dejú. A més, també es pot donar sang si s’ha patit hepatitis abans dels 12 anys o fins i tot si els nivells de colesterol del donant són alts. Hernández aconsella assistir a la donació i, en cas de dubte, preguntar el metge les possibilitats per fer-ho.

Marta Hernández, coordinadora Banc de Sang i Teixits

Entre una donació i la següent cal que passin, com a mínim, dos mesos, i les dones poden donar tres cops l’any, mentre que els homes poden fer-ho quatre. En l’última jornada del Banc de Sang i Teixits a Martorell, 101 persones van donar sang, 94 van donar plasma i dues van donar moll d’os. A banda, cinc van estrenar-se i van donar sang per primera vegada, unes xifres amb les quals es van beneficiar 282 pacients.

 

Font: El Banc de Sang i Teixits fa parada a Martorell en una nova recol·lecta de sang