L’Hospital de Martorell comença a administrar la segona dosi de la vacuna al seu personal

Categories General

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha començat a administrar aquesta setmana la segona dosi de la vacuna de de Pfizer Biontech als 365 professionals que la setmana del 12 de gener ja en van rebre la primera. La propera setmana, el 71,2% del total de professionals que s’han vacunat hauran completat el cicle.

El gerent de la FHSJDM, Dr. Manel Álvarez, assegura que “està anat força bé. Hem començat a posar la segona dosi i la setmana vinent acabarem d’administrar -la. Donades les característiques del nostre hospital, tot el personal és de primera línia, no només metges i personal d’Infermeria, sinó també el personal de neteja, transport sanitari o administratius. Pràcticament, s’hi ha vacunat tothom qui ha volgut a la nostra institució”.

Dr. Manel Álvarez, gerent FHSJDM

“Hem habilitat la sala de sessions, que és un espai gran, amb quatre sillons per vacunar el nostre personal. En el procés de vacunació i en el de registre de vacunats, que ha de set molt acurat, hem tingut el suport d’infermeres del CAP de Martorell, a les quals vull agrair la seva tasca coordinada”, destaca.

Dr. Manel Álvarez, gerent FHSJDM

El Dr. Álvarez incideix en la importància de vacunar-se perquè “no tenim una altra alternativa per contenir la pandèmia. Els països que van per davant, com ara Israel, han baixat els ingressos entre un 25 i un 30% amb la primera dosi, i en funció de la franja d’edat encara més. En la segona dosi segueixen baixant la taxa d’ingressos i, per tant, la de mortalitat. Gairebé han vacunat el 60% de la població i ja tenen un benefici objectivable. La vacuna, en aquests moments, és l’eina que tenim per controlar el virus”.

Dr. Manel Álvarez, gerent FHSJDM

El ritme de vacunació de la resta de professionals, anirà marcat per les vacunes que es vagin facilitant. La FHSJDM segueix endavant en la lluita contra la COVID-19, i recorda que cal tenir present les restriccions vigents i la importància de respectar-les.

Font: L’Hospital de Martorell comença a administrar la segona dosi de la vacuna al seu personal