El Banc de Sang i Teixits serà divendres al Círcol en una nova jornada de donació de sang

Categories General

El Círcol acollirà divendres 15 de juliol un nou recapte de sang per part del Banc de Sang i Teixits i hi estarà durant tres hores (18.00 a 21.00h) per intentar recollir el màxim nombre de donacions possibles. En una nova visita del banc a Martorell, l’entitat comptarà amb deu punts arreu de Catalunya durant tot el dia.

L’estiu és una de les èpoques on les donacions de sang es ressenteixen més, i és que el canvi d’horaris, les absències per vacances i el moviment dels ciutadans durant els tres mesos provoquen que el Banc de Sang i Teixits no pugui comptar amb tots els donants habituals o captar-ne de nous.

Els requeriments de donacions que fa el banc és de 1.100 diàries i, sota el lema “Viu i fes viure”, fa una crida per a recordar que durant els mesos d’estiu també es necessita l’entrega de sang. De fet, s’estima que entre juliol i agost, a Catalunya caldran 40.000 donacions per tal de donar resposta a les necessitats, tant dels malalts crònics com de les intervencions en què calguin transfusions de sang.

Per tal de donat sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. En cas d’haver superat el coronavirus recentment, caldrà esperar catorze dies abans de poder fer alguna donació. Per a la jornada de divendres, a Martorell s’han omplert les 42 places i la propera jornada serà el divendres 22 de juliol, per a la qual també cal inscriure’s .

Font: El Banc de Sang i Teixits serà divendres al Círcol en una nova jornada de donació de sang