El calendari 2022 es dedica als 600 anys de la Fira de Primavera i als 375 dels Amics de Sant Antoni

Categories General

L’Ajuntament de Martorell dedica el calendari de 2022 a dos aniversaris destacats en el calendari festiu del nostre poble. Es tracta dels 600 anys de la Fira de Primavera i dels 375 anys dels Amics de Sant Antoni Abad. El calendari, en format DIN-A3 horitzontal, es podrà trobar als principals equipaments municipals.

La Fira de Primavera és una de les festes patrimonials més destacades del calendari festiu de Martorell i enguany en celebrem el 600 aniversari. La reina Maria, esposa d’Alfons el Magnànim, va atorgar el 23 de març de 1422 a Martorell el privilegi de celebrar una fira de mercats agrícoles i ramaders per Sant Marc i els quatre dies següents.

En els seus orígens, la Fira de Martorell era eminentment agrícola i ramadera, però al llarg dels anys s’ha anat transformant per adaptar-se a les noves necessitats i tendències actuals. Els darrers temps s’ha convertit en una interessant mostra d’artesania, amb productors i productes de qualitat.

El calendari 2022 fa un recorregut gràfic pels diferents cartells de la Fira de Martorell i incorpora al dors el document original pel qual la reina Maria concedia a la nostra vila la celebració d’aquesta festivitat. Fotografies del Departament de Comunicació de l’Ajuntament i Grisphoto.

Enguany, també celebrem el 375 aniversari dels Amics de Sant Antoni Abat de Martorell, que organitzen la Festa de Sant Antoni Abat i els Tres Tombs, el diumenge anterior al dia de Sant Antoni. És una altra de les festes agrícoles i ramaderes més antigues de casa nostra, iniciada l’any 1647 amb la fundació de la confraria de Sant Antoni Abat.

L’entitat també participa de forma activa a la Fira de la Primavera i a la Festa del Roser. Per aquest motiu, protagonitza el calendari 2022 els mesos de gener, abril i octubre amb imatges històriques de l’Arxiu Porta.

El regidor de Cultura, Andreu González, diu que “és un calendari amb 12 fotografies que ens servirà per recordar aquestes dues fites de la cultura popular de Martorell”. “Les il·lustracions ens permeten fer un recorregut per les dues festivitats i veure com ha canviat el cartellisme en els anys de democràcia. A banda, és un calendari molt pràctic perquè és de paret i té espai per apuntar-hi coses. Crec que agradarà a molta gent i que el faran servir”.

Andreu González, regidor de Cultura

En total s’estan repartint 5.960 exemplars, ja disponibles al Centre Cultural i a les dependències de l’Ajuntament. A partir de demà, es començaran a distribuir a la resta d’equipaments municipals: Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), Biblioteca Martorell, Casa de Cultura de la Vila, Complex Educatiu, Complex Esportiu Torrent de Llops, Instal·lacions Esportives Municipals (IEM), Pavelló Esportiu Municipal, Arxiu Municipal, Molí Fariner i Mercat Municipal Les Bòbiles.

Font: El calendari 2022 es dedica als 600 anys de la Fira de Primavera i als 375 dels Amics de Sant Antoni