El Carnaval tira endavant i amplia la inscripció fins l’11 de febrer

Categories General

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell ha decidit tirar endavant el Carnaval 2022 per l’evolució positiva de la pandèmia. Per aquest motiu, també ha ampliat el termini d’inscripció per a les colles, que s’allarga fins el divendres 11. El carnestoltes se celebrarà del 22 al 27 de febrer, i el plat fort tornarà a ser la rua del dissabte.

“La nostra intenció era celebrar el carnaval quan tocava i finalment hem optat per aquesta via, a l’igual que han fet la majoria de poblacions del nostre voltant, ja que han caigut moltes limitacions en aforaments i horaris i a més, la rua és una activitat a l’aire lliure”, destaca el regidor Andreu González. Per tant, llum verda a la celebració en la seva totalitat.

Andreu González, regidor de Cultura

González apunta que “ara per ara hi ha 16 colles i 600 persones apuntades, però esperem que amb aquesta crida a la participació, la xifra s’incrementi”. Per tal d’incentivar-ho, “hem allargat les inscripcions per a la rua fins el divendres 11 de febrer”.

Andreu González, regidor de Cultura

Les inscripcions es faran de manera presencial a les oficines del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) o en línia, omplint la instància general de la Seu Electrònica. A la sol·licitud caldrà especificar si es portarà vehicle propi i si es vol llogar un equip de so.

La programació definitiva

El carnestoltes començarà el dimarts 22 amb un taller de màscares i maquillatge a l’Espai Jove.Nord (17.00h), mateix indret i hora on el dijous se celebrarà un taller de truites creatives -amb inscripció prèvia de 3 euros a espaijove.patronatmartorell.cat -. El mateix dia 24, (17.30h), l’artista Carme Bueno dirigirà un taller de decoració de màscares carnavalesques a l’Enrajolada -reserva a entrades.martorell.cat -.

El divendres 25 (18.00h) serà el torn d’una festa de Carnaval a l’Espai Jove amb música i disfresses, photocall , karaoke , jocs de taula i desfilada de disfresses.

El dissabte serà dia de rua. Els caps de colla i conductors dels vehicles estan citats entre les 15.30 i les 16.30h al carrer del Mur i la totalitat dels membres de colla hi haurà de ser a les 17.00h. A les 17.30h, ‘el Sevilla’ farà el pregó des de la plaça de la Vila i a les 18.00h començarà el recorregut pel carrer del Mur; carrer de Pau Claris; avinguda dels Germans Martí; plaça del Vi; Rambla de Les Bòbiles -de pujada i baixada-; plaça del Vi; carretera de Piera; carrer de Montserrat i Ca n’Oliveres.

En arribar a Ca n’Oliveres es lliuraran els premis i hi haurà sopar (21.00h) i la primera part de la festa (sessió familiar). A la 01.00h s’iniciarà la segona (sessió golfa) per a majors de 16 anys, amb DJ, les Qüins amb electrohits , indi, dance i disco amb Muerta Sánchez. Caldrà recollir invitació prèvia a qualsevol de les Oficines d’Atenció al Ciutadà del PMSAPM.

Es concediran 5 premis: un a la primera millor disfressa (5.000 euros); un a la segona millor disfressa (2.500); un a la tercera millor disfressa (2.000); un quart premi a la millor coreografia (1.500) i un cinquè premi a la millor carrossa (1.000).

Per acabar, el diumenge 27 la festa continuarà per als més petits amb el Carnaval Infantil organitzat per l’Esplai Guspira. Començarà, a les 11.00h a la plaça de les Cultures amb un ball de disfresses i inscripcions al concurs, la rua pels carrers del barri (12.00h) i els espectacles infantils i el concurs de disfresses, que culminarà amb el lliurament de premis, cap a les 13.30h.

Programació del Carnaval de Martorell 2022

Font: El Carnaval tira endavant i amplia la inscripció fins l’11 de febrer