Categories General

El primer equip del Club Bàsquet Martorell s’ha imposat al Club Bàsquet Es Castell (68-60) i tanca la primera volta com a campió d’hivern, en acabar amb un balanç de cinc victòries i una derrota. Els de Toni Olivares s’han endut el duel de la part alta de la classificació gràcies a una segona meitat on han neutralitzat les opcions dels menorquins d’inquietar-los a casa. El Pavelló Esportiu Municipal es manté, d’aquesta manera, infranquejable aquesta temporada, i és que encara no ha vist perdre el seu equip.

A l’inici del primer quart, els avantatges se succeïen a banda i banda de la pista, amb un CB Martorell movent molt bé la pilota i un Es Castell que corria i sumava a la contra. Tres triples consecutius dels martorellencs els han dut al màxim avantatge fins al moment, de quatre punts. Però el joc interior visitant, liderat per Jan Orfila, ha capgirat el marcador al final del primer quart (19-23). En el segon període, els de Joan Martínez han augmentat les seves prestacions defensives, però han carregat de faltes el seus jugadors a la pintura, un escenari que els ha obligat a reinventar-se. Davant d’això, els martorellencs han optat per un bàsquet més ràpid per allunyar-se. Els últims instants de la primera meitat han estat per als blaus, que ho han fiat tot a Jordi Catalán i Bernat Álvarez per marxar al descans per davant, amb el 35-31 en el marcador.

Una segona meitat amb més control

A la represa, un intercanvi de punts ha obert el foc, però l’encert des de lluny ha somrigut els locals. Albert Valle, amb un triple, i un contraatac culminat per Jordi Pujolreu, han estirat la renda fins als nou punts. Els menorquins no volien rendir-se abans de l’últim assalt i han posat una marxa més en defensa per contenir els atacs locals.

I des del triple, un per a cada equip, ha començat el darrer període. L’alternativa defensiva en zona de l’Es Castell amenaçava els de Toni Olivares i ha trobat premi en les primeres accions. Però als balears els faltava encert en atac, i el marcador s’ha mogut molt poc. Només les accions aïllades de Zacaria Overwater i de l’interior Orfila han donat algun motiu a l’Es Castell per creure en la victòria. Amb tot, el partit ha acabat amb el 68 a 60 i deixa els martorellencs líders de la primera volta i campions d’hivern, amb només una derrota a la pista del CB Esparreguera. Al partit d’avui han assistit els regidors de l’Ajuntament de Martorell Gerard Mimó i Rosa Cadenas i el representant de la Federació Catalana de Basquetbol Lluís Vergés.

El Sala5 cau a Calvià

Pel que fa al primer equip del Sala5 Martorell, el conjunt dirigit per Víctor González va perdre ahir en la seva visita a l’ETB Calvià (8-5). Els martorellencs, que van viatjar amb cinc baixes i amb dos jugadors juvenils completant la convocatòria, no van poder fer front a un conjunt mallorquí amb molta efectivitat.

L’ETB Calvià va aconseguir el 2-0 abans de l’equador de la primera meitat, però la resposta dels martorellencs va arribar en un moment on s’estava fent fort, a més, en defensa. Un contraatac del conjunt local va portar la tercera diana i la quarta va arribar al límit del descans.

En la represa, els gols locals van arribar tot i que els vermells van augmentar la seva resistència. Tot i intentar-ho jugant de cinc, els martorellencs van seguir encaixant i no van poder disputar amb arguments la victòria. Després d’aquesta derrota, els vermells cauen a la quarta plaça en l’inici de la segona volta, empatats amb el FC Cerdanyola a 17 punts.

Font: El CB Martorell tomba el CB Es Castell i mana a la taula al final de la primera volta