El comerç de Martorell, obert i a un pas de casa

Categories General

Amb el lema ‘Martorell obert per a tu’, l’Ajuntament recorda que s’ha de sortir el menys possible de casa aquest cap de setmana de confinament perimetral però, si hem d’anar a comprar, recomana triar el comerç local i de proximitat. El mercat no sedentari de Buenos Aires tornarà a estar en marxa aquest dissabte. La setmana passada es van incrementar les mesures de seguretat amb una bona acceptació dels clients i paradistes.

La regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, Cadenas recomana sortir només per a qüestions indispensables, com ara la feina o anar a comprar, tal com recomanen les autoritats sanitàries. “Si heu de sortir, feu-ho al comerç de proximitat. En moments difícils, els botiguers han estat al costat de la població. Ara ho estan passant malament i els hem d’ajudar”, insisteix.

Rosa Cadenas, regidora de Comerç i Promoció Econòmica

Tot i les restriccions actuals, i a excepció feta de bars, restaurants i centres d’estètica, Cadenas recorda que “tots els comerços continuen oberts adaptats a les mesures de seguretat i d’higiene, respectant el 30% de l’aforament, obligant a l’ús de les mascaretes, a la distància mínima interpersonal i a l’ús del gel hidroalcohòlic”.

Compres segures al mercat ambulant de Buenos Aires

Un comerç local que també inclou les parades del Mercat Municipal Les Bòbiles i dels mercats no sedentaris de La Vila -els dimecres- i de Buenos Aires -els dissabtes-. Referit a aquest últim, Cadenas valora positivament les mesures de reforç implementades el dissabte passat , consistents en sectoritzar amb tanques el mercat de fruita, fer controls d’accés i reforçar el control policial per complir amb les recomanacions d’higiene i distància. Tot plegat va permetre la celebració “d’un mercat més endreçat i segur, en el que els clients podien anar a comprar amb més tranquilitat”.

Rosa Cadenas, regidora de Comerç i Promoció Econòmica

L’experiència d’aquest primer cap de setmana permetrà, per a la regidora, “que el proper dissabte senyalitzem millor l’espai i fem possible que la gent hi vagi de manera més graonada, quan hi hagi lloc, sense aglomeracions i amb tranquil·litat”.

Les mesures pretenen afavorir els comerciants i, alhora, disminuir els contagis de la COVID-19, un aspecte que “amb l’ajuda de tothom i la bona voluntat, sembla que estem començant a aconseguir”.

Font: El comerç de Martorell, obert i a un pas de casa