La Generalitat prorroga 15 dies el toc de queda nocturn

Categories General

El comitè tècnic del Pla d’Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha acordat avui prorrogar durant quinze dies més el toc de queda, o confinament nocturn, arreu del territori català. Fonts del Departament d’Interior han informat que aquesta pròrroga es publicarà al DOGC abans de dilluns que ve, que és quan venç l’actual decret de toc de queda.

El Departament de Salut ha proposat aquesta pròrroga per consolidar les incipients dades esperançadores sobre l’epidèmia i fonts d’Interior han dit que “cal perseverar per mantenir la tendència” de millora epidèmica. Aquest confinament nocturn seguirà establert, entre les 22.00 i les 06.00h, dins dels paràmetres que permet l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol.

Es mantenen tancaments

Mentrestant, segueixen vigents els tancaments dels bars, restaurants, centres d’estètica, teatres, cinemes i gimnasos, la limitació d’aforaments als comerços i supermercats i el tancament perimetral de Catalunya durant tota la setmana i també el tancament per municipis durant el cap de setmana.

Aquestes últimes mesures hauran de ser revisades a finals de la setmana que ve ja que el venciment del decret que les va instaurar durant 15 dies es produirà divendres que ve.

Totes aquestes mesures han aconseguit que Catalunya hagi superat el pic de contagis de la segona onada i que la velocitat de propagació de virus hagi baixat d’1, a més d’estabilitzar el nombre d’ingressos hospitalaris, que aviat s’espera que s’apreciï també en el nombre de pacients greus ingressats a l’UCI.

Font: La Generalitat prorroga 15 dies el toc de queda nocturn