La Bruna i l’Ona Estruch, guanyadora i finalista d’un concurs per il·lustrar la darrera obra de JK Rowling

Categories General

Les germanes martorellenques Bruna i Ona Estruch Barnet han estat guanyadora i finalista, respectivament, del concurs de dibuixos convocat per l’Editorial Salamandra per il·lustrar un llibre de JK Rowling. L’editorial va pre seleccionar quatre dibuixos de l’Ona i dos de la Bruna i un d’ells va ser escollir pel jurat com a un dels guanyadors i apareixerà al llibre. La família donarà el premi de 300 euros en llibres infantils i juvenils a la Biblioteca.

El concurs neix de la iniciativa de la popular autora JK Rowling -creadora de la saga Harry Potter- per a que infants d’arreu del món dibuixessin els diferents capítols de la seva obra L’Ickabog en plena pandèmia. Cada dia, de dilluns a divendres, l’autora publicava entre un i tres capítols de la història i convocava nenes i nens de 7 a 12 anys a il·lustrar-los.

L’Editorial Salamandra, organitzadora del concurs a Espanya i l’Amèrica del Sud, va pre seleccionar quatre dibuixos de l’Ona i dos de la Bruna d’entre els 2.000 participants. Així ho explicava l’Ona aquesta setmana al ‘Martorelletres ’ de Ràdio Martorell.

Ona Estruch Barnet

Cada tarda entre el 3 de juny i el 24 de juliol, les dues alumnes de l’Escola Lola Anglada -en la que cursen sisè i quart de primària- escollien entre les propostes de text la que més els agradava: “Dibuixàvem, i després, l’escanejàvem i l’enviàvem per correu”, deia l’Ona. Totes dues explicaven quins dibuixos havien quedat pre seleccionats.

Ona i Bruna Estruch Barnet

Un dels sis dibuixos, fet per la Bruna, va ser guanyador i lluirà a l’edició en català i castellà que farà l’Editorial Salamandra d’aquest darrer llibre de Rowling. El pare, el Xavi Estruch, explicava que “som molt usuaris de la Biblioteca Martorell i hem decidit donar-hi el premi de 300 euros en llibres infantils i juvenils, per a que tota la canalla els pugui gaudir”.

Xavier Estruch, pare de l’Ona i la Bruna

Reconeix que el concurs “ens ha ajudat molt durant la pandèmia. Les nenes s’han bolcat i s’han passat moltes hores entretingudes llegint les històries i fent un tou de dibuixos. Tots ens ho hem passat molt bé”. La mare, la Montse Barnet, destaca que “cada dia esperàvem a les 16.00h per veure els nous capítols i llegir-los, i elles han estat ocupades moltes tardes fent els dibuixos. És una iniciativa molt bona per motivar els nens a llegir i dibuixar”.

Montse Barnet, mare de l’Ona i la Bruna

El nou llibre de JK Rowling surt a la venda el 10 de novembre. És un conte de fades que narra la història d’un monstre llegendari, l’Ickabog, que amenaça un reialme. Aquest fer posarà a prova la Daisy i el Bert, els dos nens protagonistes, a l’hora d’intentar restablir l’ordre.

Font: La Bruna i l’Ona Estruch, guanyadora i finalista d’un concurs per il·lustrar la darrera obra de JK Rowling