El Concurs Internacional de Cant Josep Palet de Martorell presenta la seva 7a edició

Categories General

L’Ajuntament de Martorell i Joventuts Musicals de Martorell han obert la convocatòria per a la 7a edició del Concurs Internacional de Cant Josep Palet que tindrà lloc el mes de març a la localitat barcelonina de Martorell.

Entre les novetats d’aquesta edició destaca el reforç del caràcter internacional del certamen amb la participació d’un jurat que consolida la presència del concurs més enllà de les fronteres espanyoles. Els aspirants, cantants d’entre 18 i 35 anys, podran inscriure’s al concurs fins al proper 28 de gener emplenant el formulari d’inscripció recollit a les bases del certamen.

El concurs constarà de tres fases: una audició de selecció telemàtica i la semifinal i final presencials. Per a la primera selecció, els cantants hauran de presentar un enregistrament realitzat en els darrers dotze mesos, i els que accedeixin a la semifinal (2 de març de 2024) hauran de presentar-se davant del jurat a l’Escola Municipal de Música de Martorell amb una intervenció que inclogui obligatòriament dues peces: 1 ària d’òpera i 1 ària a escollir entre oratori o lied . La gran final tindrà lloc a l’Auditori Joan Cererols de Martorell el 3 de març del 2024, detalla el president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

El compositor convidat serà Miquel Ortega, qui formarà part del jurat i escriurà una obra al guanyador del concurs amb text de l’històric filòsof i escriptor Francesc Pujols. Aquest premi, patrocinat per la Fundació Francesc Pujols de Martorell, es va instaurar el segon any del concurs i entre els compositors convidats a les darreres edicions cal destacar noms com Raquel García Tomàs, Joan Magrané, Albert Guinovart, Alberto García Demestres i Helena Cánovas Parés.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

Un jurat integrat per 20 professionals del sector

Entre els membres del jurat, hi haurà representants d’algunes de les principals institucions musicals espanyoles i llatinoamericanes, com Victor García de Gomar i Leticia Martín (Gran Teatre del Liceu), Augusto Techera (Teatro Colón de Buenos Aires i Teatro de la Maestranza de Sevilla) , Alex Fernández (Teatro Municipal de Santiago de Xile), Martín Jorge (Teatro Solís de Montevideo) Montserrat Faura (Festival de Torroella), Marc Busquests (LIFE Victoria) i Mirna Lacambra (Òpera de Sabadell). Així com cantants de dilatada trajectòria, com les sopranos María Bayo, Marta Almajano i Dolors Aldea, el contratenor Xavier Sabata, les mezzosopranos Anna Bonitatibus i Marta Infante i el tenor Roger Padullés. Completarà el jurat de l’edició el repertorista Carles Budó, el compositor, pianista i director Miquel Ortega i Carmen Valero, Llorenç Castelló i Jordi Maddaleno assumiran les secretaries del jurat de les tres fases del certamen.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

Tres premiats i dotze premis especials

El guanyador del primer premi rebrà, entre d’altres dotacions, 3.500€, gires amb la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i d’Espanya i l’estrena mundial d’una obra de Miquel Ortega, mentre que el segon i tercer classificat en rebran 2.000€ i 1.000€ respectivament i oferiran concerts al Cicle M’Clàssics de Martorell.

El certamen atorgarà, a més, una selecció de dotze premis especials entre els quals s’inclouen una participació a les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victòria, i una Beca per participar en una classe magistral amb el tenor Raúl Giménez a l’Acadèmia Concertante Barcelona.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

A més, hi haurà el Premi Especial Roger Alier en memòria al membre del jurat del concurs que va morir l’estiu passat, que atorgarà una actuació als Sopars Lírics al Restaurant 7 Portes. De fet, el concurs d’enguany es dedicarà a la seva figura.

També es premiarà amb contractes amb el Museu de la Música de Barcelona, l’Associació dels Amics de l’Òpera de Sabadell, els Amics de la Música de Valls o la Casa Elizalde de Barcelona.

The post El Concurs Internacional de Cant Josep Palet de Martorell presenta la seva 7a edició appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: El Concurs Internacional de Cant Josep Palet de Martorell presenta la seva 7a edició