El concurs ‘Llegir té premi’ lliura els obsequis als primers classificats locals

Categories General

Aquest dilluns es van repartir a l’Auditori Joan Cererols els premis als infants participants en la fase local del concurs ‘Llegir té premi ‘. La martorellenca Naia Vargas Minero va ser la primera classificada del certamen, que arriba a la seva sisena edició i que se celebra a tot Catalunya. A l’acte, també es va presentar una Hora del conte titulada ‘En Bum i l’estel dels desitjos’, a càrrec de la companyia Homenots .

Els nois i noies participants al concurs s’havien d’inscriure a la pàgina web del certamen i nomenar la seva biblioteca de referència, que els recomanava, facilitava i prestava les lectures. Per cada obra llegida havien de respondre un qüestionari i, d’aquesta manera, sumaven punts. A la Biblioteca de Martorell s’hi van inscriure 19 nens i nenes a les dues categories del concurs: de 8 a 11 anys i de 12 a 16.

Del total, 9 participants han obtingut premi, i el primer lloc ha estat per la Naia Vargas Minero, de 9 anys, alumna del Col·legi La Mercè i que hi participava per primer cop: “Vaig saber que es feia perquè la meva mare ho va trobar per Internet”, explica ella mateixa, i detalla que “he llegit entre 60 i 70 llibres entre finals de juny i d’agost”. En destaca “Los diarios de cereza , Els Futbolíssims , Isadora Moon o el Diari de Greg “.

Naia Vargas Minero

De tots, el que més li ha agradat “és Diari d’una penjada. Manual de supervivència a l’Institut , perquè parla d’una nena i les aventures que passa a l’Institut”. També diu que “m’agrada molt llegir, i ho faig a estones, a l’escola i a casa, abans d’anar a dormir”.

La Naia obté com a premi “una bossa que conté un llibre de David Walliams, imans i altres coses”. Diu que “si l’estiu vinent es torna a fer el concurs, repetiré. Ha estat molt divertit per mi”.

Naia Vargas Minero

El concurs és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i a casa nostra se’n responsabilitza la Biblioteca Martorell. Té l’objectiu de promoure la lectura entre els nois i noies durant el període estival.

Font: El concurs ‘Llegir té premi’ lliura els obsequis als primers classificats locals