El Dia Mundial de la Ràdio posa en relleu el poder transformador del mitjà

Categories General

El Dia Mundial de la Ràdio se celebra aquest dissabte, 13 de febrer, i l’emissora municipal Ràdio Martorell s’uneix, un any més, a l’efemèride proposada per la UNESCO per posar en relleu el paper que juga el mitjà de comunicació. En aquesta 10a edició el lema és ‘Nou món, nova ràdio’, una forma de reflectir com el mitjà evoluciona, innova i connecta; com ha esdevingut un aliat en aquesta època de pandèmia i com és capaç d’arribar a nous públics gràcies als nous formats digitals.

Proclamat l’any 2011 pels Estats membres de la UNESCO i adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 2012 com a Dia Internacional, el 13 de febrer es va convertir en el Dia Mundial de la Ràdio (DMR). La ràdio és un mitjà potent de baix cost que continua sent el de major consum, i amb capacitat d’arribar a les comunitats més remotes i vulnerables. Estimula el debat públic, fomenta el diàleg, permet la participació i té un paper fonamental en situacions de crisi o emergència.

Les emissores serveixen a comunitats diverses, oferint una àmplia varietat de programes, punts de vista i continguts. Amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, la UNESCO fa una crida a les emissores per celebrar el 10è aniversari i els 110 anys de ràdio, preparant esdeveniments i programes especials.

A Ràdio Martorell, aquest matí s’ha emès, de 8.00 a 9.00h, el programa La ràdio escolta els avis , que podran tornar a sentir, a les 18.00h. Un espai de La Xarxa de Comunicació Local que posa el focus en el testimoni de diversos oients que expliquen la seva relació amb la ràdio. El programa recupera, a partir del seu testimoni, fragments de la ràdio d’avui i d’ahir.

A més, durant tota la jornada els programes en faran esment i s’emetran càpsules commemoratives amb les veus que diàriament omplen el 91.2 FM. Per arrodonir-ho, alguns locutors i tècnics de la casa han pres part d’un vídeo on destaquen el paper que juga la ràdio a les nostres vides. Amb una ràdio a prop, sempre s’està acompanyat.

Font: El Dia Mundial de la Ràdio posa en relleu el poder transformador del mitjà