Els usuaris de les residències podran sortir a passejar i a visitar familiars

Categories General

Els residents del centres geriàtrics podran sortir a passejar i a passar uns dies amb els familiars a partir d’aquest dissabte, sense l’obligatorietat de quedar aïllats 15 dies a la seva habitació en tornar si han estat vacunats. També es facilita la visita de persones externes, que ja no s’hauran de fer el test d’antígens per poder entrar a les residències, segons els canvis en el protocol de la Conselleria de Salut de la Generalitat.

Fins ara, les residències de gent gran havien quedat fora de les mesures de desescalada d’aquesta tercera onada. La flexibilització arriba gràcies a la millora de les dades de contagis i de la campanya de vacunació. A les residències els casos han caigut un 70 per cent i el 80 per cent dels residents i treballadors ja han rebut la segona dosi de la vacuna.

Salut adverteix que les sortides i les visites són un dret que les residències han de respectar i promoure i aconsella fer un mínim d’una sortida setmanal. La resta de protocols, com ara a l’hora de fer un nou ingrés, estan a l’espera de ser modificats en funció de com evolucionin les noves variants del coronavirus.

A Martorell, els residents i personal de les quatre residències (Sant Joan de Déu, Anoia, Vistalegre i Llar d’Avis Martorell) compleixen amb els requisits, ja que residents i el personal han estat vacunats i són residències verdes, és a dir, ara mateix no tenen cap positiu de COVID-19. Tot i el relaxament, les residències continuaran aplicant mesures de seguretat i prevenció per garantir que el virus no torni a entrar.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha remarcat que “és molt important recuperar aquest contacte per la salut emocional de tothom: residents i famílies, que han estat allunyats dels seus pares i avis durant tot aquest temps”. “Després del dolor causat per l’epidèmia a les residències, cal extremar la precaució en qualsevol activitat, més encara quan es tracta de persones vulnerables com la gent gran que hi viu”.

Dades coronavirus a Martorell

Avui hi ha tres pacients, dos de fora i un del poble, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha dues persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha 18 persones ingressades amb positiu, sis d’elles de Martorell. I tenim 146 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.

La taxa de reproducció del virus a Martorell és de 0,88 i el risc de contagi és molt alt. Hi ha tres grups escolars afectats: un de l’Institut Pompeu Fabra, un de l’Institut Maria Canela i un de l’Escola Juan Ramón Jiménez.

Font: Els usuaris de les residències podran sortir a passejar i a visitar familiars