El dol natural i amb tocs d’humor absurd a ‘Les dues nits d’ahir’

Categories General

El Cicle Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català i l’associació Cinema del Diable de Martorell programen aquest divendres, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural la pel·lícula Les dues nits d’ahir . Les localitats es poden comprar a través del web entrades.martorell.cat .

Explica la història de tres amics de la infància marcats per la pèrdua d’un quart col·lega. Una nit d’estiu roben les cendres del mort i emprenen un viatge en cotxe per espargir les seves restes però en aquest trajecte sorgiran els dubtes, les tensions i els records que faran que res sigui com han planejat. L’escapada acaba convertint-se en una bombolla que els separa de la realitat i els allunya del retorn a casa i del seu objectiu inicial.

És una road movie creada a partir d’un treball de fi de grau presentat a la Universitat Pompeu Fabra. Es va estrenar als cinemes el 27 de novembre del 2020. Va ser premiada al Festival de Màlaga amb la Bisnaga de Plata a la millor direcció i al millor actor per a Arnau Comas i Oriol Llobet, i va ser nominada als Premis Gaudí a la millor pel·lícula.

El llargmetratge està dirigit per Pau Cruanyes i Gerard Vidal, que signen el guió juntament amb Ignasi Àvila i Eudald Valdi, i protagonitzat per Arnau Comas, Judit Cortina i Oriol Llobet.

Font: El dol natural i amb tocs d’humor absurd a ‘Les dues nits d’ahir’