El Festival PAS omplirà de passió, música i estiu el Pont del Diable, amb més de 10 propostes artístiques

Categories General

Aquest matí s’ha presentat, a la Casa SEAT de Barcelona, el programa de la 9a edició del PAS (Pont a les Arts Sonores) de Martorell, un festival consolidat i referent a la comarca del Baix Llobregat, que enguany se celebrarà les nits del 7 al 22 de juliol al Pont del Diable. La presentació ha comptat amb l’actuació en directe d’Alba Careta Group , i amb la presència de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, Ricard Pardo, tècnic de Cultura, i el regidor Sergi Corral.

El PAS de Martorell presenta una variada programació musical de qualitat amb diferents gèneres i formats amb l’objectiu de fer un pas més cap al descobriment de diferents propostes. A més, també s’incorpora el Petit PAS, que posa sobre la taula actuacions musicals pensades per a un públic infantil, adaptant els horaris i el format perquè en gaudeixi tota la família.

Tal com ha explicat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, “el PAS és el nostre festival d’estiu, que va néixer fa 10 anys, tot i que aquesta és la 9a edició, perquè ho vam haver d’aturar a causa de les mesures de prevenció de la pandèmia per la Covid-19. És un festival molt plural, que es fa al Pont del Diable, i que té la finalitat que tothom pugui accedir a la cultura de forma massiva. És per tots els públics i es fa en un marc fantàstic per poder gaudir d’una nit d’estiu”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El tècnic de Cultura, Ricard Pardo, ha desgranat els actes que formaran part d’aquest festival d’estiu martorellenc. Començarà el cap de setmana del 7 i 8 de juliol, divendres amb l’actuació d’Alba Careta Group a les 22.30, i dissabte, primer, a les 20.00h , amb el Petit Pas, en què participaran quatre combos de l’Escola Municipal de Música de Martorell, i, més tard, a les 22.30h , el xou dels dos artistes més representatius de l’escena jazzística i de les músiques improvisades sorgits a l’Estat en els últims anys, Andrea Motis i Marco Mezquida . El diumenge 9 de juliol, la Coral Ars Nova farà una presentació dels Miserables, des de casa i per a casa, que podrem gaudir al Progrés a les 18.00h .

El divendres 14 de juliol, arribarà una de les grans promeses, com és la Susana Baca, “la gran dama del Perú negre, la reina de la música afroperuana , i la ex-ministra de cultura de Perú . Ella és una figura clau de la música, que gira per Europa i que va per diferents festivals per celebrar el seu cinquantè aniversari amb ‘Palabras Urgentes ‘. El dissabte 15 de juliol continuem amb les dues propostes, una d’Ambauka , que es durà a terme a les 20.00h , ‘Peti qui peti!’, un espectacle divertit per un públic familiar. I després, a les 22.30, Raphael Wressnig i Gisele Jackson amb ‘The soul gift band ‘, una proposta que mescla funcky , blues, jazz i soul, amb artistes que venen d’Itàlia, d’Àustria i dels Estats Units.

Ricard Pardo, tècnic de Cultura

El tercer cap de setmana arrencarà el 22 de juliol, a les 22.30, amb Momi Maiga , una proposta que arriba des de Senegal , i l’endemà, vindrà el Quimi Portet, amb l’espectacle ‘Si plou, ho farem al Pavelló’, un recopilatori dels seus grans èxits, després de trenta anys dalt dels escenaris. Més tard, a les 22.30, Hip Hop Brass Collective , que porta una barreja de música de New Orleans amb una estètica moderna i un directe molt potent.

Ricard Pardo, tècnic de Cultura

El regidor Sergi Corral ha mostrat l’orgull de poder portar a Martorell un “festival que sigui gratuït, amb estils diferents de música, i un públic que abasta des dels més petits fins als més grans. Són tres caps de setmana, amb música de grups locals i amb zones per poder fer una copa i gaudir d’un ambient distès”.

Sergi Corral, regidor de l’Ajuntament de Martorell

A més, a l’acte de presentació d’aquest festival PAS 2023, s’ha comptat amb l’actuació en directe de l’artista que encetarà les actuacions el divendres 7 de juliol, Alba Careta. La intèrpret s’ha mostrat agraïda “és tot un honor actuar al PAS, on vindré a presentar el meu tercer disc titulat ‘Teia’, en què les composicions giren al voltant de l’escalfor i la llum. Les composicions estan al voltant del jazz i també versiono moltes cançons de la nova Cançó Catalana.

Alba Careta, artista participant del PAS

Per últim, ha intervingut també el Lluis Vidal, professor del Taller de Músics, en representació d’Andrea Motis i Marco Mezquida , uns dels artistes que hi participaran en el festival. Vidal ha reconegut que aquest és “un dels grans festivals de Catalunya en sentit de diversitat. Amb l’Andrea i el Marcos presentem una proposta que surt del Festival de Jazz de Barcelona de l’any passat i s’ha convertit en un projecte propi”.

Lluis Vidal, professor del Taller de Músics

Es poden consultar totes les activitats del PAS a la pàgina web del PAS de Martorell .

Font: El Festival PAS omplirà de passió, música i estiu el Pont del Diable, amb més de 10 propostes artístiques