Celebració del Dia Internacional del Ioga amb ‘Les 108 Salutacions al Sol’

Categories General

Amb motiu del Dia Internacional del Ioga, la Regidoria d’Esports organitza el ‘Ritual de les 108 Salutacions al Sol’, a les 20.30h, a la Piscina d’Estiu. En un espai envoltat de natura on poder realitzar aquest Ritual, realitzat pels practicants del Ioga, amb diferents propòsits, com celebrar el canvi d’estacions, renovar les energies vitals i afrontar el començament o el final d’un cicle.

El procés comprèn la repetició de 108 vegades de la Suria Namaskar (Salutació al Sol), “una seqüència de 12 postures consecutives, que permet al practicant centrar la seva atenció en la respiració i l’exercici físic”, explica Enric Gotsens, tècnic d’Esports de l’Ajuntament.

Enric Gotsens, tècnic d’Esports Ajuntament de Martorell

Gotsens adverteix que “s’ha de posar atenció a les limitacions físiques de cadascú i seguir les instruccions per poder realitzar amb èxit aquesta activitat esportiva”. Es recomana als participants menjar vàries hores abans de la realització de l’exercici i hidratar-se amb freqüència. “Respectar els límits de la seva condició física, executar els moviments amb suavitat i descansar sempre que es consideri necessari”.

Enric Gotsens, tècnic d’Esports Ajuntament de Martorell

Tot i les precaucions que cal prendre, Gotsens insisteix en què l’activitat és apta per tothom, i per participar-hi només cal inscriure’s al web patronat.martorell.cat/esports . Els participants han de portar la seva estora i una ampolla d’aigua.

Font: Celebració del Dia Internacional del Ioga amb ‘Les 108 Salutacions al Sol’