L’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural ha acollit aquest divendres el 21è Fòrum de Treballs de Recerca del Baix Llobregat Nord. Alumnes de segon de Batxillerat han exposat davant els companys, tutors i autoritats 69 treballs de recerca fets al llarg del curs, de tot tipus de temàtiques. L’acte l’organitzen el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat VII i la dotzena d’instituts i centres educatius de secundària de l’entorn.
La jornada s’ha engegat de bon matí amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; el Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat Albert Grau Montero i la inspectora d’Educació i Presidenta de la Comissió del Pla de Formació de Zona, Carme Matas Rabionet. En representació municipal també hi ha assistit la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende.
Fonollosa ha destacat el gran esforç que ha representat per als alumnes fer aquests treballs enmig d’un “segon de Batxillerat que és un curs molt intens i molt dur”, i els ha recomanat apretar fort ara fins la selectivitat, per després gaudir molt de l’estiu i les vacances, abans que a la tardor comencin l’aventura universitària.
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
Grau, de la seva banda, ha dit que “els treballs de recerca són una oportunitat única per posar en valor les vostres habilitats i entendre una manera de treballar diferent, que fomenta l’esperit crític que no es conforma amb el primer que es veu”. També ha agraït la tasca dels tutors i tutores dels centres educatius “pel seu paper d’acompanyament”.
Albert Grau, Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix
Al 21è Fòrum de Treballs de Recerca se n’han presentat 69, dels quals 19 corresponen als centres educatius martorellencs -11 de l’IES Pompeu Fabra, 5 de l’IES Joan Oró 5 i 3 del Col·legi La Mercè-, amb la implicació de 31 alumnes. Per centres, aquests han estat els treballs presentats:
IES Pompeu Fabra : “Anàlisi del dissenyador Jean Paul Gaultier i creació d’un corset” de Nora Novasky Soria i Marina González Martínez; “Entre nosaltres: realització d’un curtmetratge” de Nerea González González i Miquel Borrego Mateo; “Les matemàtiques de l’art” de Lucía Alcalde Calvete i Teodora Ivanova Angelova; “Amazon: Un imperi o un abisme” de Clàudia Arjona Martínez i Helena Coll Verdiell; “Dones, sexe i tabú: la representació lèsbica en el món de l’art” de Mercè Pérez Dulcet i Berta Mompó Tena; “Estudi de la contaminació atmosfèrica a Martorell” d’Adrià Cantarero Carreras i Raúl Velázquez Gómez; “Música i tecnologia” de Saüc Román Pérez; “Black lives matter: La marginació de les persones afrodescendents” de Jordi Puig Morata i Neel Carballido; “El sistema electoral de los Estados Unidos” de Milagros Abril Molina; “La gestió dels recursos humans a les empreses de Martorell” de Pau Ramírez Garcia i Hèctor Ortiz Pascual; “Orígens del Cristianisme: Influència Mesopotàmica” de Saba Kapanadze.
IES Joan Oró : “Estudi de bacteris en superfícies i la seva resistència a antibiòtics” de Salma Erhahyt i Javier Barberena; “Estudi de l’origen dels trastorns de la conducta alimentària per la seva prevenció mitjançant la divulgació d’informació a través del sistema educatiu entre l’alumnat des dels 11 fins als 16 anys” d’Elena Balastegui, Maria Palanca i Maria Cobos; “Anàlisi dels diferents mètodes de publicitat i la seva visualització respecte del centre educatiu IES Joan Oró Martorell’ de Samia Berrouhou i Nerea Serrano Cabrera; “Estudi comparatiu de l’activitat probiòtica en diferents iogurts i l’efecte dels edulcorants en el desenvolupament de bacteris làctics” d’Àstrid Hernández de la Torre i “Projecte d’automatització de l’aula S11 de l’IES Joan Oró de Martorell” d’Àlex Muñoz i Lídia Reyes.
Col·legi La Mercè : “Parlem però sense errors” de Júlia Folqué; “Les ferides de la Guerra Civil” de Maria Fonollosa Ribas i “The power of youth” d’Abril Castillo Camacho.
Font: El Fòrum de Treballs de Recerca presenta a l’Auditori 70 projectes d’alumnes del Baix Nord