L’Hospital Sagrat Cor ajuda persones amb malaltia mental al Camerun

Categories General

L’Hospital Sagrat Cor de Martorell s’ha adherit, enguany, a un projecte solidari per ajudar persones amb malaltia mental sense sostre a Yaoundé (Camerun), impulsat per la Fundació Benito Menni de Germanes Hospitalàries. Durant la Diada de Sant Jordi, el passat 23 d’abril, van aconseguir recaptar 632 euros amb la venda de productes elaborats pels mateixos usuaris.

Amb el nom de ‘Integració sociofamiliar i rehabilitació de persones amb malaltia mental sense sostre a Yaoundé, Camerun’, aquesta iniciativa té l’objectiu de reintegrar en el seu ambient familiar i comunitari les persones amb malaltia mental sense llar, sobretot dones i joves, explica Roberto Narvaiz, coordinador Pastoral Atenció Espiritual i Religiosa (PAER) i referent de la Comissió de Solidaritat de l’Hospital Sagrat Cor.

Roberto Narvaiz, referent de la Comissió de Solidaritat

Per Sant Jordi, es van vendre diversos productes elaborats per usuaris amb malaltia mental de l’Hospital Sagrat Cor i amb discapacitat intel·lectual del Complejo Asistencial de Málaga i de la Fundación Purísima Concepción de Granada. Entre aquests articles hi havia fermalls en forma de flor, xapes solidàries amb motius de Sant Jordi, sabons en forma de flor i de cor, i bolígrafs commemoratius de la Diada.

Roberto Narvaiz, referent de la Comissió de Solidaritat

Els punts de venda van ser el vestíbul i cafeteria de l’Hospital Sagrat Cor, una parada muntada per l’SRC de Vilafranca del Penedès al CAP Vilafranca Nord, un estand de l’Hospital Sant Rafael, amb motiu de la Festivitat de Sant Benito Menni, i una parada d’ASFAM Berga, a la plaça de les Fonts de Berga.

Encara es poden adquirir alguns dels articles de la campanya, els quals es troben exposats a la vitrina que hi ha al vestíbul de l’Hospital i, en el marc de les 16es Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa, el proper 10 de juny, es muntarà una parada on també es vendran alguns productes, com els sabons, explica Narvaiz.

Roberto Narvaiz, referent de la Comissió de Solidaritat

La Fundació Benito Menni de Germanes Hospitalàries ha dirigit diversos projectes en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, des de la seva fundació l’any 2004, per garantir el dret a la salut mental de persones en situació de vulnerabilitat i exclusió social a 27 països d’Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia.

Font: L’Hospital Sagrat Cor ajuda persones amb malaltia mental al Camerun