Martorell revindica la salut de la dona en una jornada d’art, divulgació i cultura popular

Categories General

Martorell ha celebrat avui el Dia Internacional de l’Acció per a la Salut de les Dones amb diverses activitats artístiques, de divulgació, musicals i de cultura popular al Camp de Les Carolines. Aquest ha estat el tret de sortida de les jornades ‘Que visquin les dones!’ que aplegaran més de 25 tallers adreçats a tractar la salut i el benestar en clau femenina. A més, Martorell serà subseu del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat al novembre.

La celebració del Dia Internacional de l’Acció per a la Salut de les Dones ha arrencat amb la 5a edició del Feministart, l’acció d’art urbà que ha aplegat artistes de Martorell, València, Alacant, Burgos i Terrassa. Durant tot el dia s’han encarregat de guarnir les partes del Camp de Les Carolines amb murals on la dona, les situacions quotidianes i els entrebancs que es troben n’han estat els protagonistes. Ho han fet les artistes Liñana, Sugar, Mho Dueñas, Alba Awa Awa, Carolina Otero, Natividad Soriano, Loles Grau, Visa Knowing, Laila Hamwi, Zaida Jiménez Perona i De Muchos Colores Susana.

La majoria ja van conèixer Martorell el 2021 i avui han repetit en un escenari diferent i amb una temàtica comuna: la dona i la seva salut, així com la consciencació de les seves càrregues. Nati Soriano obra sobre la dona i la salut, i el seu entorn, on l’obra permet una interpretació lliure a l’espectador:”he fet un discurs d’una dona recolzada en una taula i que està cansada”.

Nati Soriano, artista Feministart

Visa Knowing ha volgut sensibilitzar el públic sobre la desigualtat, recreant les dones i el silenci que existeix sobre menstruació i l’endometriosi. El seu objectiu, ha explicat, és “visibilitzar la dona en l’art urbà”. A més, ha lloat la programació d’avui, perquè “participar amb la ciutadania i fer activitats conjuntes és molt millor”.

Visa Knowing, artista Feministart

A més, Wontanara Bcn ha impartit una classe de dansa africana, mentre que Noelia Pérez ha celebrat tres tallers de ioga, exercicis hipopressius i consells per a un embaràs actiu. Pérez, especialitzada en el ioga relacionat amb l’astrologia, ha agraït poder fer aquesta sessió, perquè “ara estem en un moment en què s’hi està donant la importància que té”.

Noelia Pérez

La sessió dirigida per Vanesa Gala i Isabel Jordà ha aplegat més d’una desena de participants que han descobert la dansa guineana sinté. Les dues instructores han explicat “que ha anat molt bé, hem practivat un ritme de les dones i de celebració”.

Vanesa Gala i Isabel Jordà

L’actuació d’Els Bastoners de Martorell ha tancat la primera franja d’activitats. Més tard, els nens han gaudit d’un taller de circ, Mandarines atelier han celebrat el taller “¿Cómo te sientes?” i els Gegants de Martorell també han fet una ballada com a colofó. Durant tot el dia també hi ha hagut diferents tallers per a grans i petits: de xapes i imants, d’autoestima amb Creu Roja i de mocadors feministes amb els Bastoners.

 

Font: Martorell revindica la salut de la dona en una jornada d’art, divulgació i cultura popular