El jurat del 47è Premi Vila ultima el seu veredicte abans de la gala del 22 d’abril

Categories General

El jurat del 47è Premi Vila de Martorell està llegint i avaluant, en aquests moments, les obres que s’han presentat per determinar els guanyadors. La participació d’enguany ha ascendit a 323 originals, repartits entre les quatre grans categories. El microrelat ha estat la que ha tingut més rebuda d’originals, seguida de la categoria oberta de poesia.

La categoria oberta de poesia en català ha comptat enguany amb 28 originals i la de poesia en castellà, 106. Quant als premis locals, s’hi han presentat 41 obres, distribuïdes de la següent manera: 6 en la categoria de conte fins a 11 anys; 6 en el poema fins a 11 anys; 11 en el conte de 12 a 18 anys; 3 en el poema de 12 a 18 anys; 4 en la categoria d’adults en poemari-prosa; 6 en la d’adults poema i 5 en la de conte per a adults.

De totes maneres, el microrelat és la que ha registrat més participació amb 138 obres. Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell i secretària del certamen literari, en fa un balanç satisfactori.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

En la categoria oberta de traducció de clàssics Memorial Montserrat Ros -la de més recent creació-, enguany s’hi han presentat 10 candidates, una “quantitat similar a la de l’edició anterior”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

El jurat el presideixen Àlex Susanna Nadal i Jordi Julià Garriga. A la categoria oberta, avaluaran els 134 originals Anna Bou Jorba, Meritxell Nus Gallart, Jordi Julià Garriga i Marcel Riera Bou. A la de traducció de clàssics, el jurat el formen Jaume Pòrtulas Ambròs, Pere J. Quetglàs Nicolau, Carles-Jordi Guardiola Noguera i Jordi Raventós Barlam. Al microrelat, Marc Artigau Queralt, Susana Camps Perarnau, Mònica Fulquet Tenas i Jesús Lana Voltà. Finalment, als premis locals, Erika Bermejo Santiago, Alba Bohigas Condal, Jordi Morera Oliveras, Salomé Orteu Mesalles, Mercè Parera Raspall i Montserrat Torras Salvat en són els responsables.

La gran gala, el divendres 22 d’abril

El lliurament de premis es farà en una gala al teatre d’El Progrés el divendres 22 d’abril (21.00h). Una cita que, tradicionalment, es fa coincidir en el calendari amb la festivitat de Sant Jordi i amb l’arrencada de la Fira de Primavera.

Com a principal atractiu, cal destacar l’actuació musical “de Mirna Vilacís i Xavi Múrcia, que ens oferiran un univers ple de bellesa i de personalitat, i que interpretaran paraules de poetes catalans”, comenta Canals. A més, Vilacís serà la mestra de cerimònies de l’esdeveniment.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Per la secretària del Premi, la gala serà un esdeveniment “amb molta literatura, moltes lletres i versos i molta música, on festejarem els guanyadors de les categories oberta, traducció de clàssics, microrelat i locals”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Per assistir a la gala del 47è Premi Vila de Martorell, cal reservar localitat a través del web www.entrades.martorell.cat .

Font: El jurat del 47è Premi Vila ultima el seu veredicte abans de la gala del 22 d’abril