El Martorell Atlètic Club es queda a mitges pel coronavirus en un curs per a la història

Categories General

En la millor temporada del Martorell Atlètic Club, amb quatre classificacions per als Campionats d’Espanya de pista coberta, el coronavirus ha posat punt i a part a una campanya històrica. Les quatre mínimes per als estatals d’Arnau Miret, Carlos Antunes, Cristina Cámara i Adrian Nicolae han segellat la millor temporada de pista coberta de l’entitat presidida per Sergio Cinto, que, malgrat tot, ha hagut de posposar dues d’aquestes fites, per l’aturada total en el món de l’esport.

Carlos Antunes va aixecar el teló dels estatals, viatjant a Salamanca per prendre part en la prova de 60 metres llisos en la categoria sub23. El velocista del MAC va estrenar-se, d’aquesta manera, en un Campionat d’Espanya després que les lesions ho impedissin en ocasions anteriors. Arnau Miret va seguir-lo en l’estatal sub18 a València. El jove saltador d’alçada va superar la seva millor marca (1’84m) i va certificar el bitllet cap al Campionat d’Espanya, el seu tercer consecutiu.

Però el camí del Martorell Atlètic Club aquest curs en les cites estatals va tenir un progaonista inesperat. Cristina Cámara va ser la tercera atleta del club a classificar-s’hi, en una progressió de només una temporada. Acabada d’aterrar a l’atletisme (provenia del taekwondo), va optar per la prova dels 60 metres tanques i ho va fer amb encert. Classificada per al Campionat de Catalunya, va fulminar la seva marca personal a les semifinals (9.65″) i va assegurar-se la seva presència al Campionat d’Espanya sub20. En al gran final va tornar a baixar el seu temps i amb 9.53″ va aconseguir la cinquena plaça catalana. Les mesures preses per evitar el contagi del coronavirus l’han deixat, pel moment, sense el premi gros. Cámara admet que s’ho esperava, tot i que guardava alguna esperança de poder disputar-lo.

Cristina Cámara, atleta Martorell Atlètic Club

I Adrian Nicolae va completar el pòquer d’atletes martorellencs als estatals. També nouvingut en l’atletisme, en només dues temporades ha fet saltar pels aires tots els rècords del club en la prova dels 300 metres llisos. El jove corredor explicava com va ser la seva classificació per a l’estatal, amb una marca de 38.48″.

Adrián Nicolae, atleta Martorell Atlètic Club

El president de l’entitat, Sergio Cinto, ha reconegut que és possible que aquests campionats se celebrin fora dels dies en què estraven previstos. Malgrat tot, podrien endarrerir la resta de temporada, a l’aire lliure. Per a Cinto, el mèrit d’aquest curs històric és tant dels esportistes com de l’equip tècnic que els ha preparat.

Sergio Cinto, president Martorell Atlètic Club

Nicolae i Cámara havien de tancar la temporada de pista coberta per al Martorell Atlètic Club, i queden a l’espera del temps que durarà l’aturada total de l’activitat normal. La Federación Española de Atletismo, de moment, ha anunciat que els estatals queden aplaçats encara sense data.

Font: El Martorell Atlètic Club es queda a mitges pel coronavirus en un curs per a la història