El martorellenc Genís Forns defensa el Campionat de Catalunya de trial en una temporada d’incertesa

Categories General

La temporada 2019 va tenir una gran recompensa per al pilot de trial Genís Forns (Martorell, 2009), que amb el Motor Club Micorella va proclamar-se campió de Catalunya en la categoria base verd amb una moto de 80cc i va poder prendre part en l’última cursa del campionat estatal, que va tenir lloc a Valderrobles (Terol). Forns es dedica a aquest esport des que té cinc anys i, acostumat a competir contra rivals més rnas que ell, segueix formant-se en un esport que requereix un bon espai per entrenar i on ha començat a recollir els èxits més primerencs.

Tot i que s’ha decantat pel trial, Genís Forns va provar amb la natació i el futbol abans de decidir que faria quilòmetres i donaria gas pujat a una moto. Tot plegat, combinant-ho amb les classes a l’Escola Els Convents. En aquest sentit, el seu pare, Josep Forns explica que organitza molt bé el seu temps. Per anar a entrenar, ha de fer-ho a La Pobla de Claramunt dos dies a la setmana i a Santa Margarida de Montbui els caps de setmana. El seu pare admet que les classes és un aspecte vital per a ells.

Josep Forns, pare Genís Forns

El martorellenc va segellar la temporada passada la primera plaça en el Campionat de Catalunya en la categoria base verd, amb una moto de 80 cc. Aquest any, en la temporada 2020, només ha pogut córrer una part en la categoria base blau en trial de nens i una cursa del trial open base groc.

Una ascensió en categories i vehicles

Forns està acostumat a ser el petit dels corredors de les proves. Ha crescut envoltat de pilots que, com a mínim, eren un o dos anys més grans que ell. I, precisament, aquesta experiència és la que l’ha ajudat a explotar en menys de dos anys. Amb només 10 anys, fins i tot sense haver-los complert encara, va liderar la classificació de base verd. I al final de l’any, va proclamar-se’n campió. Sobre aquesta primera plaça, Genís Forns no amaga la seva satisfacció.

Genís Forns, pilot martorellenc

Aquest curs, el 2020, havia posat la directa en les dues competicions on hi prenia part. I no era fàcil, i és que el repte, el passar d’una moto de 80cc a una de 125cc, ha estat el toc diferencial. Però Forns ha sabut adaptar-s’hi i ha arribat a l’aturada de la competició en la segona plaça de la categoria trial base blau i en la primera posició de la categoria trial open base groc.

En aquest sentit, creu que estava sent una bona temporada. “Estava bé, amb la primera plaça i la segona, estava sent un bon any per a mi”, exposa.

Genís Forns, pilot martorellenc

Un confinament “actiu”

El pare del pilot martorellenc explica que excepte durant la fase 0, en què no podia sortir al carrer, Genís Forns ha pogut rodar amb la bicicleta per seguir preparant-se en cas de reprendre’s la competició. A més, exposa, ha provat molts esports tot i acabar decidint-se pel trial.

Josep Forns, pare Genís Forns

 

Font: El martorellenc Genís Forns defensa el Campionat de Catalunya de trial en una temporada d’incertesa