Cargill destina més de 18.000 euros de la seva Cursa a la compra de material sanitari

Categories General

L’empresa Cargill , que compta amb una de les seves factories a Martorell, ha destinat els 18.600 euros de pressupost de la 7a Cursa de les 6 hores de Resistència a la compra de material sanitari, davant l’emergència causada per la COVID-19. Els destinataris seran el Servei Català de la Salut, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i el Banc dels Aliments. A més, els diners de les inscripcions aniran a parar a la Creu Roja del Baix Llobregat Nord.

A causa de la crisi sanitària, l’organització va decidir a principis d’abril suspendre la Cursa, prevista pel passat 10 de maig al Parc Forestal de Can Cases. Ja en aquell moment, i donat el caràcter solidari de la prova, l’empresa va anunciar que destinaria els costos d’organització a causes solidàries a través de diferents institucions i organitzacions que lluiten per pal·liar els efectes de la pandèmia.

“Cargill Martorell, junt amb les altres seus d’arreu d’Espanya, ha volgut reinvertir el pressupost global de la Cursa en la compra de material sanitari”, comenta Carles Salvador, treballador de l’empresa i un dels organitzadors de l’esdeveniment. Així, “dels 18.600 euros, 10.000 es fan arribar al Servei Català de la Salut per a la compra de material sanitari; 3.600 a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i 5.000 al Banc dels Aliments de Barcelona, dins del projecte ‘Cap llar sense aliments’.

Carles Salvador, treballador de Cargill i organitzador de la Cursa

A més, tots els atletes i corredors que ja estaven inscrits a la Cursa en el moment de la seva suspensió –prop de 40 persones- “han estat d’acord a destinar l’euro d’inscripció a la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, per a la compra de material sanitari”. Aquest gest ha estat possible en acord “amb l’empresa Athletic Events , que és qui gestiona les inscripcions i el cronometratge de la Cursa. No ens han cobrat res, i han ingressat aquests 40 euros directament a la Creu Roja”.

Carles Salvador, treballador de Cargill i organitzador de la Cursa

Cargill organitza la Cursa a Martorell des de 2014 per petició d’un grup de treballadors, i la recaptació procedent de les inscripcions té una finalitat benèfica. Se celebra cada mes de maig al Parc Forestal de Can Cases i permet als participants la doble opció de córrer o caminar fins a un màxim de 6 hores per un circuit marcat i fer donació d’aliments i econòmica. L’any passat hi van participar 150 persones, rècord d’inscripcions fins ara.

Font: Cargill destina més de 18.000 euros de la seva Cursa a la compra de material sanitari